Alle Service op één punt

Ik kan geen auto (meer) rijden

Wanneer u geen auto (meer) kunt rijden, bijvoorbeeld omdat uw rijbewijs niet meer wordt verlengd, voelt dat als een grote inperking van uw vrijheid. Maar er zijn nog genoeg andere mogelijkheden om bijvoorbeeld op familiebezoek te gaan. Op het Servicepunt kunnen we samen met u deze verschillende opties bespreken.  

Openbaar vervoer

In De Ronde Venen rijden verschillende buslijnen naar Amsterdam en Utrecht. Bus 130 stopt bij het treinstation in Breukelen. 

Om met het openbaar vervoer te reizen moet u een OV-Chipkaart hebben. Op de website 9292.nl kunt u uw reis plannen en leest u meer over de verschillende OV-Chipkaarten.

Regiotaxi

Regiotaxi Veenweide is ook een vorm van openbaar vervoer. Groot verschil is echter dat de regiotaxi geen haltes heeft. U wordt thuis opgehaald en de bus brengt u naar uw bestemming. Het verschil met een 'gewone' taxi is dat ritten bij de regiotaxi zoveel mogelijk worden gecombineerd. U zit dus met meerdere personen in een busje. Hierdoor is het heel goed mogelijk dat u niet via de kortste weg naar de plaats van bestemming wordt gebracht, maar dat er wordt omgereden om mensen op te halen of af te zetten. 

De Regiotaxi rijdt iedere dag van 6 uur 's ochtends tot middernacht. 

De Regiotaxi hanteert twee tarieven, het ov-tarief en een speciaal WMO-tarief.
U kunt reizen tegen het lagere WMO-tarief wanneer u voor uw vervoersbehoefte compleet afhankelijk bent van de regiotaxi. U kunt (vanwege lichamelijke of geestelijke ongemakken) niet met het openbaar vervoer reizen en heeft ook geen auto. Op het Servicepunt kunnen we samen met u bekijken of het zin heeft het WMO-tarief aan te vragen. De uiteindelijke beslissing wordt genomen door de WMO-consulenten van de gemeente.

ANWB Automaatje (vrijwilligersvervoer)

Wanneer vervoer een probleem is kunt u zich aanmelden bij Het Servicepunt

U kunt gebruik maken van ANWB automaatje wanneer het openbaar vervoer een probleem voor u vormt, u zelf geen auto heeft en de normale taxi niet mogelijk is. Het Servicepunt te vinden aan de Hoofdweg 1 in Mijdrecht, Herenweg 63 (De Broedplaats), Vinkeveen, Dorpsstraat 28, Wilnis of Dorpszicht 22, Abcoude.

U reist voor 30 cent per kilometer

De Automaatjes zijn vrijwilligers uit De Ronde Venen die u graag willen rijden en begeleiden. U vraagt twee werkdagen van tevoren een rit aan en betaalt aan de chauffeur. Het tarief is 30 cent per kilometer. Ook eventuele parkeerkosten komen voor uw rekening. De chauffeurs rijden met hun eigen auto.

De chauffeur kan ook met u mee naar een afspraak

Een rit is meer dan vervoer alleen. Vaak gaan de chauffeurs mee op doktersbezoek of boodschappen doen. Elke rit betekent een nieuw sociaal contact, een gesprek tussen deelnemer en chauffeur.

ANWB Automaatje bestrijdt eenzaamheid

Het project is een samenwerking tussen Het Servicepunt, Stichting Tympaan- de Baat, NPV, Rode Kruis en ANWB. Nederland telt ruim 4 miljoen ouderen. 25 procent daarvan voelt zich eenzaam. Dat komt vooral omdat ze niet meer mobiel zijn. Zij zitten het grootste deel van hun tijd thuis. Geen vervoer betekent dat meer dan 1 miljoen mensen geïsoleerd raken van de maatschappij. Met alle sociale problemen van dien.

Nieuwe vrijwilligers kunnen zich melden bij Tympaan de Baat

Mensen die een auto tot hun beschikking hebben en zich willen opgeven als vrijwilliger, kunnen contact opnemen met Liesbeth Boswijk van Tympaan-De Baat, E. l.boswijk@stdb.nl of T. 0294 28 48 24.

De Plusbus

De Plusbus is niet bedoeld voor individueel vervoer, maar als u boodschappen wilt doen is het een goede oplossing. De Plusbus rijdt iedere donderdag naar de markt in het centrum van Mijdrecht. U wordt op uw eigen adres opgehaald. Na afloop van het boodsschappen doen wordt verzameld bij de Vlaaierie op het Burgemeester Haitsmaplein, waar gezamelelijk een kopje koffie (of thee) wordt gedronken. Een boodschappenrit met de Plusbus kost 5 euro inclusief consumptie.

Naast de boodschappenritten biedt de Plusbus ook eens per week een uitstapje aan. Naar een tuincentrum, een museum of naar een restaurantje voor een lekkere lunch. Wanneer u met de Plusbus mee wilt kunt u zich aanmelden via telefoonnummer 0297-760 260, op werkdagen tussen 10:00 en 12:00 uur.

Ook rijdt de Plusbus eens per drie weken op maandagochtend naar de bibliotheek aan de Dr. J. van der Haarlaan in Mijdrecht. Ook deze ritjes kosten 3 euro per keer, en voor het lenen van boeken moet u natuurlijk lid zijn  van de bibliotheek. Als u met de Plusbus naar de bieb komt, mag u de boeken 6 weken houden. Meer informatie vindt u op de website van de bibliotheek: bibliotheekavv.nl.

Ik wil een scootmobiel

Iedereen is vrij om een scootmobiel aan te schaffen wanneer autorijden, fietsen of lopen geen optie is. Wanneer u echter van mening bent dat u door een ziekte of beperking recht heeft op een scootmobiel via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning moet u langskomen op één van de Servicepunten voor een WMO gesprek. U dient dan duidelijk aan te geven waarom u een scootmobiel nodig heeft en waarom u geen gebruik kunt maken van andere voorzieningen. Voor een scootmobiel geldt (net als voor alle WMO-voorzieningen) dat de gemeente een eigen bijdrage kan vragen.

Ik ben 75+ en wil m'n rijbewijs verlengen

Dan moet u een rijbewijskeuring laten doen door een arts. Dit mag niet uw eigen huisarts zijn. Er zijn verschillende artsen die rijbewijskeuringen doen, ook het verkeerscollege in Mijdrecht organiseert eens per maand een rijbewijskeuring. U kunt bellen voor een afspraak: 0297-250 638 

Leden van de ANBO krijgen een flinke korting bij een geselecteerde keuringsarts.

Overige onderwerpen binnen deze categorie:

Partners van het Servicepunt:


Gemeente De Ronde Venen
Groenwest
Rabobank