Alle Service op één punt

Ik zoek gezelschap

In De Ronde Venen worden veel activiteiten georganiseerd. Hierdoor blijft u actief, onder de mensen of kunt u zich inzetten voor andere mensen.
Wilt u liever een persoonlijk gesprek, of twijfelt u wat u waar u voor moet kiezen? Kom dan langs. Hier hoeft u geen afspraak te maken.

Eén op Eén contact

Veel mensen voelen zich wel eens alleen. Dat geldt niet alleen voor mensen die alleen wonen, maar ook voor mensen die wèl een partner of een gezin hebben.

Wat voor gezelschap zoekt u?

 • Bent u op zoek naar één-op-één contact? Iemand die regelmatig bij u op bezoek komt? Er zijn verschillende organisaties met vrijwilligers die graag bij u op huisbezoek komen: een Maatje Voor Twee van Tympaan-De Baat, een vrijwilliger van de Nederlandse Patiënten Vereniging, de Zonnebloem of het Rode Kruis. Vaak is het ook mogelijk om samen een boodschap te doen of er op uit te gaan.  Handje Helpen kan hierin iets betekenen voor mensen met een beperking of gedragsprobleem

  

 • Bent u 55+ en heeft u graag af en toe een groep mensen om u heen? Dan is de Buurtkamer voor u misschien een leuke manier om mensen te ontmoeten. U vindt Buurtkamers in Baambrugge, De Hoef, Mijdrecht, Vinkeveen en Wilnis.

 

 • Heeft u wel eens aan vrijwilligerswerk gedacht? Dit werk geeft vaak veel voldoening, en u doet er meteen nieuwe, leuke en interessante contacten mee op.

 

 • Samen met anderen eten? Op verschillende plekken in De Ronde Venen worden regelmatig “eetgroepen” georganiseerd. Er is zelfs een ontbijt voor senioren in Abcoude.

 

 • Met andere ouderen op stap? Met de Plusbus of de Dilligence gaat u samen met andere ouderen op pad. U kunt de nieuwsbrief met uitjes hier downloaden.  Het Rode Kruis en de ANBO organiseren regelmatig uitstapjes inclusief vervoer en begeleiding. Wanneer u lid bent van De Zonnebloem wordt u ook op de hoogte gehouden van uitjes die zij in de buurt organiseren. Houdt verder de plaatselijke krantjes in de gaten.

 

 • In 2014 is de Stichting Tjitze Hesselius opgericht. Deze stichting organiseert activiteiten voor alleengaande ouderen die na hun werkzame leven, of na het overlijden van hun partner dreigen te vereenzamen. Het aanmelden voor de activiteiten gaat via het Servicepunt. Houdt voor de activiteiten de lokale media in de gaten.

  

 • Kent u niet zoveel mensen met wie u iets kunt gaan doen? Of misschien heeft u het gevoel dat u niemand kunt bellen wanneer er iets aan de hand is? Misschien kunt u uw zogeheten netwerk vergroten. Tympaan de Baat biedt netwerkcoaching aan. U kunt daar leren hoe u uw netwerk kan vergroten en onderhouden.

 

 • De Buurtverbinding. De Buurtverbinding is een digitaal platform waarop u (via internet, u moet ook een e-mailadres hebben) kunt aangeven dat u op zoek bent naar gezelschap. Dit kan van alles zijn, samen een spel doen, een club opstarten e.d.

Ik zoek een luisterend oor

 • Sensoor is 24 uur per dag het hele jaar door bereikbaar voor iedereen die behoefte heeft aan een vertrouwelijk gesprek of informatie. U kunt bellen (telefoon 0900 0767, 5 cent per minuut), chatten of mailen.
 • Ik zoek een lotgenoot. Er zijn enorm veel lotgenotengroepen in Nederland. De beste manier om de goede groep te vinden is om op internet te zoeken naar ‘lotgenoten’ en daarna het veld waarin u de lotgenoot zoekt. Bijvoorbeeld ‘lotgenoten verslaving’, ‘lotgenoten ADHD’ of ‘lotgenoten kanker’.
 • Speciaal voor mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden is er regionaal Inloophuis 't Anker in Mijdrecht. Hier kunt u in een rustige sfeer ontspannen, contact hebben met lotgenoten, informatie uitwisselen en deelnemen aan activiteiten.
 • Inloophuis 't Anker is iedere dinsdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur en op donderdag bent u wlekom van 10.00 tot 15.30 uur. U vindt het inloophuis aan de Hoofdweg 85a in Mijdrecht (Bij het gebouw van SV Argon). Telefonisch te bereiken via nummer 06-45 69 21 00, buiten openingstijden: 0297-257 752.

Ik zoek gezelschap voor mijn (zieke/dementerende) partner

Bent u mantelzorger voor uw partner, maar wilt u af en toe wat tijd voor uzelf? Om te gaan sporten, naar de kapper te gaan of op bezoek te gaan bij een vriendin? Dan is er zogenaamde 'respijtzorg' mogelijk. Deze zorg wordt verleend door een geschikte vrijwilliger. Zodat u even op adem kunt komen. U kunt meer informatie vragen bij de coördinator van Steunpunt Mantelzorg van Stichting Tympaan- de Baat

 

Wilt u er langere tijd tussenuit dan kan de persoon uit uw omgeving die zorg vereist misschien terecht in het Zorgpension in Woerden bijvoorbeeld. Ook de Nostalgie in Uithoorn biedt logeerplekken.

Hier vind u een landelijke database met adressen waar respijtzorg geleverd kan worden. De financiering kan via verschillende wegen lopen, afhankelijk van uw situatie.

Ik zoek gezelschap voor mijn kind (met een beperking)

Wat vind uw kind leuk om te doen? Misschien is er een leuke sportvereniging om bij aan te sluiten. Op de website van Sport Service De Ronde Venen is al het aanbod te vinden. Misschien houdt uw kind minder van sporten? Er is veel ander aanbod te vinden. Wat voorbeelden zijn de Scouting in Mijdrecht of Abcoude, Theaterlessen, muzieklessen. Allerlei plekken waar uw kind andere kinderen kan ontmoeten en nieuwe vriendschappen kan vormen. Zoek hiervoor op internet naar de interesse van uw kind en uw gemeente. Bijvoorbeeld; ‘theater Mijdrecht’ of ‘muziekles Abcoude’.

Bij het Centrum voor Jeugd en Gezin(CJG) kunnen ze u ook veel tips geven.

 

Voor kinderen met een chronische ziekte of beperking is er Handje Helpen,  een organisatie die zich richt op het ondersteunen van mensen (jong en oud) met een handicap of chronische ziekte. Ook voor kinderen met gedragsproblemen kunt u hulp inschakelen. Handje Helpen werkt met goed getrainde vrijwilligers. Na een uitgebreide intake zoekt Handje Helpen een geschikte vrijwilliger voor het kind. Hierbij wordt ook gekeken of de vrijwilliger een klik heeft met de andere kinderen in het gezin.

Ik ben mantelzorger en zoek contact met andere mantelzorgers

Iedere laatste maandag van de maand (behalve in juni, juli en augustus) van 13:30 tot 15:30 uur wordt er in de Buurtkamer in Mijdrecht de Mantelzorgsalon georganiseerd. Hier kunt u andere mantelzorgers ontmoeten.

 Wanneer u behoefte heeft om uw verhaal met een anoniem iemand te delen kunt u   contact opnemen met MEZZO. Zij bieden gratis een luisterend oor en advies.

Als mantelzorger maakt u ook aanspraak op de Mantelzorgwaardering. Dit is een jaarlijkse cadeaupas. U moet hiervoor wel geregistreerd staan als mantelzorger. Klik hiervoor op de bovenstaande link.

Overige onderwerpen binnen deze categorie:

Partners van het Servicepunt:


Gemeente De Ronde Venen
Groenwest
Rabobank