Alle Service op één punt

Ik zoek iemand die iets voor mij kan doen

Soms lukt iets niet. Door ziekte, ouderdom of gewoon doordat u iets erg ingewikkeld is en u het nooit eerder heeft hoeven doen.

Met onderstaande oplossingen lukt het misschien wel.

Zelf leren

Een heleboel dingen zijn te leren. Door te doen, te oefenen en met vallen en opstaan, of door het volgen van een cursus of opleiding. Zo zijn er bijvoorbeeld cursussen voor het gebruik van de computer, voor internetbankieren, voor het organiseren van uw administratie, voor solliciteren en voor het rijden op een scootmobiel. Goede plekken om te zoeken naar leuke (betaalbare of gratis) cursussen is het Cursusproject De Ronde Venen of de Bibliotheek of De Paraplu.

Soms is het heel spannend, maar wanneer het lukt geeft dat veel voldoening!

Samen doen

Soms lukt het niet alleen, maar wel samen. Doordat een ander het zwaardere werk doet, de regie neemt, of u af en toe een zetje in de goede richting geeft. Dat kan iemand uit uw omgeving zijn. Of een Maatje van Tympaan-De Baat, een vrijwilliger van de Nederlandse Patienten Vereniging, de Zonnebloem of het Rode Kruis. Vaak is het ook mogelijk om samen een boodschap te doen of er op uit te gaan.

Er is ook een mogelijkheid om voor een korte of langere periode professionele ondersteuning te krijgen. Dit wordt verzorgd door MEE. Voor onafhankelijke cliëntondersteuning kunt u hen altijd zelf benaderen. Is er langere tijd ondersteuning nodig dan kunt u contact met ons opnemen voor een aanvraag.

De Buurtverbinding is een digitaal platform waarop u (via internet, u moet ook een e-mailadres hebben) kunt aangeven dat u ergens hulp bij nodig heeft. Dit kan van alles zijn, van een klus in de tuin tot het installeren van een programma op de computer. U kunt op deze website een oproep doen.

Voor (incidentele) hulp bij het lezen van een brief of het invullen van een formulier kunt u terecht op het Servicepunt.

Laten doen

U kunt bepaalde zaken ook uit handen geven aan vrijwilligers, tegen een kleine vergoeding. Of professionals, tegen betaling. Door de hoeveelheid (wisselend) commercieel aanbod is het niet mogelijk om alles hier te noemen.  Hieronder geven wij wel een aantal tips om het zoeken makkelijker te maken.

 • particuliere hulp in het huishouden, een strijkservice of tuinman.  U vind ze door te zoeken op internet(via Google). Het berichtenbord bij supermarkten is ook een goede plek om te zoeken naar hulp in de huishouding, oppas of een tuinman bijvoorbeeld. Of misschien is er iemand in uw netwerk die een hulp heeft die nog wel wat extra uurtjes wil werken. 
   
 • De tuin- en klussendienst van Tympaan- de Baat is bedoeld voor kleine tuinklussen bij ouderen met een klein inkomen
   
 • hulp bij een klus in huis (behanger, stukadoor, schilder, elektricien, loodgieter; tuin- en klussendienst voor kleine klusjes in huis bij ouderen met een klein inkomen
   
 • Denk voor hulp bij uw administratie bijvoorbeeld aan een administratiekantoor, boekhouder of accountant.  gratis belastinghulp via de Belastingdienst, budgetcoach via Tympaan-De Baat, of belastinghulp voor ouderen met een klein inkomen via Tympaan-De Baat).  Wanneer u grote financiele problemen heeft is er schuldhulpverlening via de gemeente

 

 • De Buurtverbinding is een digitaal platform waarop u (via internet, u moet ook een e-mailadres hebben) kunt aangeven dat u ergens hulp bij nodig heeft. Dit kan van alles zijn, van een klus in de tuin tot het installeren van een programma op de computer. U kunt op deze website een oproep doen.

 

Er moet iets gerepareerd worden

Wanneer een (elektrisch) apparaat het heeft begeven is er soms maar weinig voor nodig om het weer aan de praat te krijgen. Je moet alleen maar net weten wat er aan de hand is.

Het Repair Café is DE plek waar u terecht kunt met uw kapotte spullen, en waar anderen terecht kunnen met hun technische kennis. Er is een Repair Café in Abcoude, Vinkeveen en Mijdrecht. De Repair Cafés zijn er overigens niet alleen voor kapotte apparaten, ook met bijvoorbeeld een scheur in uw broek of met een rollator die niet meer goed functioneert kunt u er terecht.

In Abcoude is het Repair Café iedere eerste vrijdag van de maand geopend van 10:00 tot 12:30 uur. U vindt het Repair Café aan Dorpszicht 22.

In Mijdrecht is het Repair Café in de Buurtkamer aan de G. van Aemstelstraat 5 iedere tweede en vierde donderdag van de maand geopend van 14:00 tot 16:00 uur.

In Vinkeveen is het Repair Café iedere derde maandag van de maand geopend van 9.30 tot 12.30 uur. Het Repair Café is in de Broedplaats aan de Herenweg 69.

 

De Buurtverbinding is een digitaal platform waarop u (via internet, u moet ook een e-mailadres hebben) kunt aangeven dat u ergens hulp bij nodig heeft. Dit kan van alles zijn, van een klus in de tuin tot het installeren van een programma op de computer. U kunt op deze website een oproep doen.


Ik zoek hulp met mijn gezin

Buurtgezinnen is er voor hulp binnen het gezin.

Wanneer er hulp nodig is met het opvangen van de kinderen of steun tijdens de opvoeding dan is het mogelijk om een oproep te doen op buurtgezinnen.nl. Zij maken een match tussen een steungezin en een vraaggezin. De gezinnen helpen elkaar voor langere tijd met ondersteuning van een professional van Buurtgezinnen.

Overige onderwerpen binnen deze categorie:

Partners van het Servicepunt:


Gemeente De Ronde Venen
Groenwest
Rabobank