Alle Service op één punt

Ik zoek iemand voor wie ik iets kan doen

Wanneer u vrije tijd over heeft kunt u ervoor kiezen deze tijd te besteden aan andere mensen. Bijvoorbeeld om hen te helpen met hun administratie of  ze een dagje mee uit te nemen. Of houdt u heel erg van koken en wilt u andere mensen van uw kookkunsten laten genieten? Binnen De Ronde Venen zijn genoeg mogelijkheden om uw tijd op een leuke manier te vullen.

Ik vind het leuk om mensen te helpen met hun administratie

Een steeds grotere groep mensen heeft moeite met hun financiën of raakt het overzicht over hun administratie kwijt. In het uiterste geval kan dit leiden tot schulden en moet er een schuldhulpverleningstraject worden opgestart. Om dit te voorkomen is Stichting Tympaan-De Baat gestart met het aanbieden van Budgetcoaches . Dit zijn vrijwilligers die ondersteuning bieden bij het ordenen van geldzaken. Heeft u veel ervaring met financiële administratie en denkt u dat u iemand kan helpen bij wie het wat minder soepel loopt. Neem dan contact op met de coördinator.

Ik wil iets voor een ander betekenen

Het project "Maatje voor Twee" van Tympaan-de Baat is er voor inwoners uit De Ronde Venen die behoefte hebben aan ondersteuning. Zij worden gekoppeld aan een vrijwilliger. Samen gaan zij leuke dingen doen, maar het maatje is er ook om iets te regelen of even mee te denken. Stichting Tympaan-De Baat kijkt bij het koppelen van maatjes goed naar wie er bij elkaar passen, bijvoorbeeld of mensen een hobby delen. 

 

Misschien wilt u met uw gezin steun bieden aan een gezin waar het wat minder gaat. U kunt zich dan aanmelden als steungezin bij Buurtgezinnen.nl. Zij maken een match tussen een steungezin en een vraaggezin. De gezinnen helpen elkaar voor langere tijd met ondersteuning van een professional van Buurtgezinnen. Bijvoorbeeld door een middag de kinderen van het andere gezin op te vangen of op te halen van school. Er ontstaan vaak goede vriendschappen

Ik heb een idee voor mijn buurt

Wanneer u iets wilt organiseren in uw wijk kunt u contact opnemen met het wijkcomité bij u in de buurt. De juiste contactgegevens kunt u opvragen via Tympaan-de Baat . Ook wanneer er een verandering nodig is in de buurt vind u hier mensen die met u mee willen denken en kunnen helpen met de realisatie.

Ik zou graag mijn ervaring gebruiken om iemand met geldproblemen te helpen.

Het bijhouden van een goede administratie, budgetteren en omgaan met achterstallige betaling is voor veel mensen een uitdaging. Het is mogelijk om budgetcoach te worden. Een budgetcoach is een vrijwilliger die zijn eigen kunde en ervaring inzet om iemand te helpen die door omstandigheden in de schulden is beland of extra ondersteuning nodig heeft om de financiële huishouding bij te houden. Een quote van de website over budgetcoaches; ‘De budgetcoach ondersteunt met als doel schuldsituaties te voorkomen. Als sprake is van professionele schuldhulpverlening, begeleidt de budgetcoach de hulpvrager tijdens en na dit proces, zodat terugval wordt voorkomen.’. U kunt zich via deze website ook aanmelden als vrijwilliger of een beroep doen op hulp.

Overige onderwerpen binnen deze categorie:

Partners van het Servicepunt:


Gemeente De Ronde Venen
Groenwest
Rabobank