Alle Service op één punt

Informatie voor huurders van GroenWest

Op de Servicepunten kunt u terecht voor diverse diensten van GroenWest. Zo kunt u bijvoorbeeld een reparatieverzoek indienen. Het betalen van de huur is op de Servicepunten niet mogelijk. Wel kunnen wij u helpen met het inschrijven voor een huurwoning en kunt u gebruik maken van onze klantcomputers om het actuele aanbod van huurwoningen te bekijken.

Meteen naar de website van GroenWest.

Er is iets kapot, hoe kan ik dat laten repareren?

Wanneer er iets kapot is in uw woning, dan kunt u dat bij ons melden. U kunt het ook direct bij GroenWest melden via telefoonnummer 088 - 012 9000 of via het contactformulier op de website.

Ook buiten kantoortijden belt u met bovenstaand telefoonnummer. U krijgt dan eerst de melding dat het kantoor gesloten is. Daarna wordt u automatisch  doorverbonden met de boodschappendienst. 

Een overzicht van de reparaties waarvoor u GroenWest kunt inschakelen vindt u in de folder 'Onderhoud en Reparaties'.

 

Wat kost het om klein onderhoud aan mijn woning te laten plegen?

Met het Serviceabonnement ‘Zorgeloos Wonen’ dekt u de kosten van een groot aantal werkzaamheden die voor uw eigen rekening komen af. Het abonnement kost € 4,54 per maand.

Kan ik een tegemoetkoming krijgen voor de huur?

Afhankelijk van uw inkomen kunt u recht hebben op huurtoeslag. Wilt u weten of dit het geval is? Dan kunt u een proefberekening maken. Het aanvraagformulier voor huurtoeslag kunt u aanvragen bij de belastingtelefoon: 0800 - 0543. Als u het lastig vindt zelf de huurtoeslag aan te vragen kunnen wij op het Servicepunt een afspraak voor u maken bij iemand die u hierbij kan helpen.
Kunt u het wel zelf, maar heeft u geen computer tot uw beschikking dan kunt u op de Servicepunten gebruik maken van de klantcomputers.

Let op! Voor het aanvragen van huurtoeslag heeft u een DigiD nodig.

 

Mag ik mijn woning verbouwen of een nieuwe keuken plaatsen?

In een huurwoning mag u zelf klussen of aanpassingen aanbrengen. In de brochure "Klussen mag" wordt beschreven wat u mag doen in uw woning. Voor sommige aanpassingen moet u wel toestemming vragen bij GroenWest. Hiervoor gebruikt u dit digitale formulier.  

 

Ik wil de huur opzeggen

Wanneer u gaat verhuizen, en dus de huur wilt opzeggen wil GroenWest dit uiterlijk een maand van tevoren weten. Zegt u minimaal twee maanden van te voren op, dan krijgt u van GroenWest € 75,-.
De huur opzeggen gaat het eenvoudigst met dit huuropzeggingsformulier.
GroenWest neemt binnen twee dagen contact met u op om afspraken te maken over de voor-en eindcontrole van de woning.

Overige onderwerpen binnen deze categorie:

Partners van het Servicepunt:


Gemeente De Ronde Venen
Groenwest
Rabobank