Alle Service op één punt

Ik ben mantelzorger

Zorgt u langdurig voor een zieke partner, gehandicapt kind, vader of moeder, goede vriend(in) of buur? Dan bent u mantelzorger.

Mantelzorger wordt je vaak zomaar, je kiest er niet voor. Het zorgen voor een chronisch zieke of gehandicapte naaste kan veel voldoening geven. Tegelijkertijd kan het ook zwaar zijn om die hulp te bieden.

Steunpunt Mantelzorg

Het Steunpunt Mantelzorg van Tympaan-De Baat is het informatiepunt omtrent mantelzorg en biedt u ondersteuning zodat u de zorg kunt (blijven) combineren met uw eigen leven. Bijvoorbeeld door het organiseren van cursussen, lotgenoten- en informatiebijeenkomsten. Ook verstuurt het Steunpunt regelmatig een nieuwsbrief. Het is ook mogelijk een persoonlijk gesprek aan te vragen.

Waardering: De Ronde Venen Pas

Voor u is het wellicht vanzelfsprekend dat u voor een ander zorgt. Toch verdient dat waardering! De gemeente De Ronde Venen geeft ieder jaar rondom de landelijke Dag van de Mantelzorg (in november) een bedankje aan mantelzorgers die zorgen voor een inwoner van de gemeente. De mantelzorgers ontvangen "De Ronde Venen Pas" met daarop een bedrag van € 50,-. Dit is een lokale cadeaupas te besteden bij aangesloten winkeliers.

Wanneer u voor deze pas in aanmerking wilt komen kunt u zich hier (gratis) inschrijven bij het Steunpunt Mantelzorg.

Andere organisaties voor mantelzorg

De Mantelzorglijn, bereikbaar tussen 9.00 - 16.00 uur voor informatie, ondersteuning of een luisterend oor. Tel 0900-2020496 (0,10 p.m). Voor emotionele ondersteuning kunt u buiten vaste werktijden bellen met de SOS telefonische Hulpdienst 0900-0767.

Mezzo is de landelijke vereniging voor mantelzorgers en vrijwilligerswerk. Hier kunt u terecht voor advies, informatie en ondersteuning. Voor 10 euro per jaar kunt u lid worden van Mezzo en biedt de vereniging extra's zoals sociaaljuridische ondersteuning.

Overige onderwerpen binnen deze categorie:

Partners van het Servicepunt:


Gemeente De Ronde Venen
Groenwest
Rabobank