Alle Service op één punt

Aangepaste activiteiten en vervoer

Een ziekte, beperking of gewoon ouderdom kan ervoor zorgen dat u er niet meer zo makkelijk op uit gaat. Omdat u bang bent dat u iets overkomt of omdat u anderen niet tot last wilt zijn. Er zijn echter genoeg organisaties en/of vrijwilligers die u een steuntje in de rug willen geven.

Ik lees graag maar kan niet meer naar de bibliotheek

Wanneer u ouder bent dan 55 jaar kunt u met de Plusbus naar de bibliotheek. De bus rijdt eens in de drie weken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Tympaan- De Baat, op werkdagen van 10.00 tot 12.00 uur op telefoonnummer 0297-760 260.

Ook kunt u gebruik maken van bibliotheek aan huis, waarbij een medewerker van de bieb boeken bij u komt brengen en ophalen.

Kan iemand bij mijn dementerende partner blijven zodat ik er even alleen op uit kan?

Dit wordt ook wel respijtzorg genoemd. Er komt dan een vrijwilliger bij u thuis die op de hoogte is van de situatie en waar u uw partner met een gerust hart bij achter kunt laten. Meer informatie kunt u krijgen op het Servicepunt.

Ik heb een scootmobiel maar durf er niet op te rijden

Als u wilt kan een ergotherapeut van Careyn u uit komen leggen hoe een scootmobiel werkt en hoe u erop moet rijden. Dit wordt vergoed door uw zorgverzekering wanneer u ergotherapie in uw pakket heeft opgenomen.

Ik heb een scootmobiel en wil graag een leuke tocht maken

Van april tot en met september organiseert Stichting Tympaan-De Baat eens per maand een scootmobiel toertocht. Houd de kranten in de gaten voor de exacte data.

Ik kan niet autorijden en woon ver weg van het openbaar vervoer

Regiotaxi Veenweide is een vorm van openbaar vervoer die geen haltes kent. U wordt thuis opgehaald en de bus brengt u naar uw bestemming. Het verschil met een 'gewone' taxi is dat ritten bij de regiotaxi zoveel mogelijk worden gecombineerd. U zit dus met meerdere personen in een voertuig. Hierdoor is het heel goed mogelijk dat u niet via de kortste weg naar de plaats van bestemming wordt gebracht, maar dat er wordt omgereden om mensen op te halen of af te zetten.

De Regiotaxi rijdt iedere dag van 6 uur 's ochtends tot middernacht, op vrijdag en zaterdag zelfs tot 2 uur 's nachts.

De Regiotaxi hanteert twee tarieven, het ov-tarief en een speciaal WMO-tarief.

Overige onderwerpen binnen deze categorie:

Partners van het Servicepunt:


Gemeente De Ronde Venen
Groenwest
Rabobank