Acceptatie huurwoning

Wanneer u heeft gereageerd op een huurwoning en u komt voor de woning in aanmerking, dan ontvangt u eerst een e-mail van WoningNet waarin staat dat u voor een bepaalde datum moet aangeven of u belangstelling heeft om de woning te bezichtigen. Reageert u niet, of te laat dan loopt u de woning mis. 

Heeft u belangstelling, dan wordt u uitgenodigd de woning te bezichtigen. Dit kan ook in de vorm van een groepsbezichtiging.
Wanneer u de woning wilt accepteren moet u dit zo snel mogelijk doorgeven via woningnet of aan de verhuurder.

Wanneer u voor de woning in aanmerking komt, en hem ook daadwerkelijk wilt accepteren moet u het acceptatieformulier en de verhuurdersverklaring invullen. Hierbij dient ook nog verschillende andere stukken aanleveren. Een overzicht hiervan vindt u op de website van GroenWest.

Veel van deze stukken zijn te vinden op internet, bijvoorbeeld bij de belastingdienst. Hiervoor moet u kunnen inloggen met DigiD.
 

Hoofdkantoor GroenWest

088-0129000

 verhuur@groenwest.nl

Ga naar de website...

Toelatingsvoorwaarden

Kijk op de website van WoningNet wat regels voor woningtoewijzing inhouden.

Passend toewijzen betekent ook het volgende:
Er komt een woning vrij voor 5 personen. Indien iemand reageert op deze woning en de inwoner wil erin met 3 personen, dan gaat een gezin met 5 personen voor op deze persoon.

Kosten en vergoeding

Aan het accepteren van een woning zijn geen kosten verbonden. 

Aanvraag procedure

Nadat u de benodigde documenten heeft ingeleverd (of toegestuurd) worden ze gecheckt door GroenWest. Dit duurt ongeveer 5 werkdagen. 

Wanneer alles in orde is maakt GroenWest een afspraak met u voor het tekenen van de huurovereenkomst. De huurovereenkomst gaat in zodra de woning klaar is voor verhuur.
Bij het ondertekenen van de huurovereenkomst ondertekent u ook een inkomensverklaring.
Let op: na het tekenen van het huurcontract vervalt de inschrijving bij WoningNet.