Kledingbank

De Kledingbank is onderdeel van de Voedselbank De Ronde Venen. De Voedselbank heeft als doel het direct, op tijdelijke basis, helpen van mensen in Mijdrecht, Wilnis, Amstelhoek, De Hoef, Waverveen en Vinkeveen die onder een bepaald bestaansminimum leven, door wekelijks voedsel uit te reiken dat door derden beschikbaar wordt gesteld.

Via deze link https://www.voedselbankderondevenen.nl/kledingbank-de-ronde-venen  kunt u de openingsdagen en - tijden vinden. De lokatie van de Kledingbank is dezelfde lokatie als de Voedselbank, Karekiet 49, Mijdrecht. De kleding is gratis. Per persoon mag men meenemen:

  • 1 paar schoenen
  • 1 jas
  • 4 kledingstukken 

Ook zorgt de Kledingbank voor babypakketten. Het eerste pakket bevat spulletjes voor het eerste half jaar van een babyleven. Lakentjes, kleding e.d. Na 4 à 5 maanden kan men zich weer wenden tot de Kledingbank en een volgend pakket bestellen. Dan zit er o.a. kleding in voor het volgende half jaar. De inwoner betaalt alleen de verzendkosten per pakket            (€ 6,95). Men dient wel te worden aangemeld bij de Voedselbank.

Voor personen die een afspraak willen maken buiten deze openingstijden, kan via de servicepuntmedewerker contact opnemen met Maria Bank. 

 

Voor personen die een afspraak willen maken buiten deze tijden kan de servicepuntmedewerker contact opnemen met Maria Bank, telefoonnummer 06-10820032.

Gratis meenemen: 1 paar schoenen per persoon, 1 jas per persoon,

4 kledingstukken per persoon, 4 diversen per gezin.

Babypakketten:
Het eerste pakket bevat spulletjes voor het eerste half jaar van een babyleven. Lakentjes, kleding e.d.
Na 4 à 5 maanden kan men zich weer wenden tot de Voedselbank en een volgend pakket bestellen. Dan zit er o.a. kleding in voor het volgende half jaar.
De inwoner betaalt alleen de verzendkosten per pakket (€ 6,95).
Men dient wel te worden aangeveld bij de Voedselbank.

Kleding brengen:
Dagelijks

Toelatingsvoorwaarden

Alleen voor cliënten van de Voedselbank en met verwijzing van het Servicepunt, vluchtelingenwerk en huisartsen.

Kosten en vergoeding

De kleding is gratis

Aanvraag procedure

In overleg met vrijwilligers van de Kledingbank.