Mantelzorg De Ronde Venen - onderdeel van Tympaan-De Baat - StdB

Meer dan gebruikelijke zorg, voor je chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende naaste die onbetaald is en langdurig (langer dan drie maanden en/of gemiddeld acht uur per week). 
De gemeente reikt jaarlijks in november de mantelzorgwaardering uit aan mantelzorgers die zorgen voor iemand die in De Ronde Venen woont en ingeschreven staat bij Mantelzorg De Ronde Venen. Bel 0297-230280 of mail mantelzorg@stdb.nl voor het maken van een afspraak met Mantelzorg De Ronde Venen voor een luisterend oor of voor hulp of ondersteuning. 

Mantelzorg De Ronde Venen werkt op afspraak. Bel 0297-230280 of mail mantelzorg@stdb.nl voor het maken van een afspraak voor een luisterend oor of om te zien welke hulp of ondersteuning mogelijk is. 

Mantelzorgers kunnen een corona test laten uitvoeren bij GGD regio Utrecht:
Als u als Mantelzorger klachten heeft zoals hoesten en/of neusverkouden en/of koorts dan komt u in aanmerking voor het testen op COVID-19.
Voor het aanvragen van een test, neemt u contact op met de GGD regio Utrecht op 030 - 6305400 tussen 8:30 en 17:00 uur. Houd uw BSNummer bij de hand (dat staat op uw Rijbewijs of Identiteitsbewijs).
De GGD stelt u vragen over uw situatie en gezondheid om te beoordelen of u getest kan worden.
Komt u in aanmerking voor een test, dan plant de GGD snel een afspraak in voor de test.
In Houten en in Soest zijn momenteel testlocaties ingericht. Bent u benieuwd hoe een teststraat werkt, bekijk dan het filmpje (https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/2040761/) over de teststraat in Houten.
De GGD streeft ernaar om binnen 48 uur de uitslag aan u door te geven.

Check eenvoudig, met uw kaartnummer dat achterop uw pas staat, uw saldo op de website van De Ronde Venen Pas: https://derondevenenpas.nl/.
Klik op https://mantelzorgderondevenen.nl/pagina/vragen-en-antwoord-verschillende-passen voor Vraag en Antwoord over de groene Mantelzorg De Ronde Venen Pas.
Het mantelzorg-tegoed staat altijd op de 'groene' De Ronde Venen Pas en deze pas is direct te gebruiken, hoeft niet geactiveerd te worden en kan niet meer opgeladen worden.
Met de Mantelzorg De Ronde Venen Pas kunt u betalen bij aangesloten winkeliers maar moet het kassabedrag wel onder of gelijk aan het tegoed op de pas zijn. Het meerdere kunt u dan contant betalen of pinnen. De Mantelzorg De Ronde Venen Pas is te gebruiken bij aangesloten winkeliers. Kijk op de website https://derondevenenpas.nl/ om te zien bij welke winkeliers u met de pas kunt betalen. 
Mocht u in de praktijk nog tegen een probleem aanlopen, neem dan gelijk contact op met Groupcard over De Ronde Venen Pas op telefoonnummer: 088-5387028. Groupcard kan alleen verhelpen wat nog niet goed gaat, wanneer ze van u horen wat niet goed gaat. Het e-mail adres van Groupcard is: service@derondevenenpas.nl.
 

0297-230280

 mantelzorg@stdb.nl

Ga naar de website...

Toelatingsvoorwaarden

Je kunt je als mantelzorger inschrijven via een webformulier op www.mantelzorgderondevenen.nl of telefonisch via het Servicepunt of Mantelzorg De Ronde Venen. Als je je inschrijft, ontvang je drie of vier keer per jaar een informatieblad voor Mantelzorgers in De Ronde Venen. Daarin informeren we mantelzorgers over wat op landelijk niveau voor hen interessant is (bepaalde fiscale regelingen, mogelijkheden rond zorgverlof voor werknemers en meer). Ook besteden we uiteraard ruimschoots aandacht aan ‘lokaal nieuws’: over cursussen en bijeenkomsten die we organiseren en over gemeentelijk beleid dat interessant is voor mantelzorgers. In verband met het Corona-virus zijn alle activiteiten en bijeenkomsten geannuleerd. Heeft u behoefte aan een luisterend oor of wilt u een afspraak maken, bel ons of mail ons. 

 

Kosten en vergoeding

In de gemeente De Ronde Venen wordt jaarlijks rond 10 november, de Dag van de Mantelzorg, de mantelzorgwaardering uitgereikt. Alle mantelzorgers die ingeschreven staan bij Mantelzorg De Ronde Venen èn die zorgen voor een naaste die in de gemeente De Ronde Venen woont, komt in aanmerking voor de mantelzorgwaardering. Dat geldt ook voor jonge mantelzorgers (tot en met 24 jaar). 
De mantelzorgwaardering in de gemeente De Ronde Venen is een cadeaupas met daarop € 50,-- tegoed. 
Jonge mantelzorgers ontvangen een ander bedrag als mantelzorgwaardering. 

Aanvraag procedure

Wil je wat tijd voor jezelf en zoek je iemand aan wie je het zorgen voor je naaste een paar uurtjes, een dagdeel, een dag of een paar dagen kan overdragen? 
Er zijn diverse organisaties die bepaalde zorg of taken tegen betaling of vrijwillig van je kunnen overnemen. 
Je kunt ook onderzoeken of je naaste aan een vorm van dagbesteding kan meedoen wanneer je een dagdeel of een hele dag de zorg uit handen wil geven. Wanneer je een paar dagen en nachten met vakantie wil of nodig hebt om uit te rusten, kan je naaste misschien gaan logeren in een zorgpension of kan er iemand bij je naaste thuis komen logeren en ga je zelf even weg. Ook als je even je verhaal kwijt wil in een persoonlijk gesprek.
Of als je in contact wil komen met andere mantelzorgers en lotgenoten.
Of als je vragen hebt over je mantelzorgsituatie. 
Kijk op www.mantelzorgderondevenen.nl of bel 0297-230280 of mail mantelzorg@stdb.nl naar Mantelzorg De Ronde Venen voor het maken van een afspraak.