Regiotaxi Veenweide / Utrecht

Regiotaxi is een vorm van openbaar vervoer die u van uw voordeur tot de voordeur van uw bestemming brengt. De reis mag niet langer zijn dan vijf zones*, klik hier voor het gebied waar de regiotaxi rijdt. Regiotaxi is voor iedereen die, eventueel onder begeleiding, zelfstandig kan reizen. 
 

*: Vanaf 15 augustus 2020 gaat regiotaxi Veenweide samen met regiotaxi Utrecht. Voor boeken van een rit: 088-0025400.

Vanaf 15 augustus wordt niet meer gerekend in zones maar in kilometers, een rit mag maximaal 25 kilometer zijn. Inwoners zonder WMO-toekenning kunnen voor OV-tarief reizen met de regiotaxi. Kosten: starttarief + km-tarief : WMO €0,22 p/km, OV €0,70 p/km.

Verschillende bestemmingen die buiten het reisgebied van de regiotaxi vallen zijn aangewezen als puntbestemming, Dit zijn veelal ziekenhuizen. Met een WMO-pas kunt u wel naar deze plekken reizen worden.

Dit zijn de puntbestemmingen:

  • Antonius Ziekenhuis Utrecht Leidsche Rijn (Soestwetering 1)
  • Antonius Ziekenhuis Nieuwegein (Koekoekslaan 1)
  • Tergooi Ziekenhuis Blaricum (Rijksstraatweg 1)
  • Onze Lieve Vrouwe Gasthuis Amsterdam (Oosterpark 9)
  • Revalidatiecentrum De Hoogstraat Utrecht (Rembrandtkade 10)

0800-9926663

Ga naar de website...

Toelatingsvoorwaarden

Iedereen kan en mag gebruik maken van de regiotaxi. Kinderen tot 12 jaar moeten wel begeleid worden door een persoon ouder dan 12. 
Om gebruik te maken van de regiotaxi tegen WMO-tarief moet u geen andere reismogelijkheid hebben. 

Kosten en vergoeding

Klik hier voor de tarieven voor reizen met de regiotaxi.

Voor het aanvragen van automatische incasso: klik hier

Reizen met reisgenoot:
Als u een WMO-pas heeft dan mag u één persoon meenemen tegen WMO-tarief, bijvoorbeeld een partner, vriend of een (klein)kind. Dit is een sociaal begeleider. Andere passagiers die meereizen worden gezien als OV-reiziger en betalen het voor hen geldende OV-tarief.

Aanvraag procedure

Voor het aanvragen van een rit met de Regiotaxi OV-tarief neemt u contact op met Regiotaxi Veenweide via telefoonnummer 
0800-9926663. Ná 15 augustus 2020 Regiotaxi Utrecht: 088-0025400

Wanneer u denkt in aanmerking te komen voor een regiotaxipas met lagere WMO-tarief, neem dan contact op het met Servicepunt. Wij bespreken met u de verschillende vervoersmogelijkheden en kunnen bij de gemeente een aanvraag doen. 
De gemeente moet binnen 7 dagen na ontvangst van een melding een ontvangstbevestiging sturen. Daarna heeft de gemeente 6 weken de tijd om onderzoek te doen en te komen tot een aanvraag. Hierna heeft de gemeente nog 2 weken tijd om te komen tot een beschikking.