StdB: Mantelzorg De Ronde Venen Tympaan-De Baat

Bij de Mantelzorgsalon kun je er even tussenuit en ontspannen. Daarnaast is er de gelegenheid om elkaar tot steun te zijn door het delen van emoties en ervaringen.

Vrijwilligers van Mantelzorg De Ronde Venen organiseren elke laatste maandag van de maand in de buurtkamer Mijdrecht een wisselende activiteit.

Mantelzorg De Ronde Venen werkt op afspraak.

Mantelzorgers kunnen een corona test laten uitvoeren bij GGD regio Utrecht:
Als u als Mantelzorger klachten heeft zoals hoesten en/of neusverkouden en/of koorts dan komt u in aanmerking voor het testen op COVID-19.
Voor het aanvragen van een test, neemt u contact op met de GGD regio Utrecht op 030 - 6305400 tussen 8:30 en 17:00 uur. Houd uw BSNummer bij de hand (dat staat op uw Rijbewijs of Identiteitsbewijs).
De GGD stelt u vragen over uw situatie en gezondheid om te beoordelen of u getest kan worden.
Komt u in aanmerking voor een test, dan plant de GGD snel een afspraak in voor de test.
In Houten en in Soest zijn momenteel testlocaties ingericht. Bent u benieuwd hoe een teststraat werkt, bekijk dan het filmpje (https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/2040761/) over de teststraat in Houten.
De GGD streeft ernaar om binnen 48 uur de uitslag aan u door te geven.

Zijn er vragen of problemen met de mantelzorgpas, dan kunnen de mensen zelf contact opnemen met GroupCard, tel. 088-5387028 of per e-mail: service@betaallokaal.nl.
Saldotegoed kan worden opgevraagd bij Ester Hoogkamp of bellen naar Groupcard: 088-5387028.
GroupCard gaat over de passen en kan zien wat er met een pas is en zij hebben contact met de lokale ondernemers die zijn aangesloten.

Denk ook aan:
- MUM
- Care & Company. www.care-en-company.nl. Tel. 06-48935777
email: info@care-en-company.nl
- Ons Gezelschap. www.onsgezelschap.nl. Tel. 06-25152852
Tegen betaling.

0297-230280

 mantelzorg@stdb.nl

Ga naar de website...

Toelatingsvoorwaarden

U bent actief als mantelzorger

Mantelzorgers moeten geregistreerd staan bij Mantelzorg De Ronde Venen om in aanmerking te komen voor de jaarlijke Mantelzorgwaardering van de gemeente De Ronde Venen.

 

Aanvraag procedure

U kunt de Mantelzorgsalons bezoeken. Deze bijeenkomsten, al dan niet georganiseerd rond een thema, worden mantelzorgers met elkaar in contact gebracht om zodoende de draagkracht te vergroten. Deze bijeenkomsten hebben een open karakter.

U kunt uw mantelzorger laten weten dat u het waardeert wat hij of zij voor u doet in de vorm van de Mantelzorgwaardering. Wilt u daar meer over weten, neem dan contact op met het Mantelzorg De Ronde Venen.