StdB: Plusbus/Diligence

De PlusBus en Diligence (Abcoude/Baambrugge) is een initiatief van Stichting Tympaan-De Baat. De doelen zijn: Sociale activiteit (eenzaamheidspreventie), ondersteuning zelfredzaamheid, boodschappen doen of een uitstapje.

 

Het programma wordt bekend gemaakt door middel van een maandelijkse nieuwsblad. De beide nieuwsbladen kunnen gratis worden uitgestuurd door Tympaan-De Baat naar een e-mailadres. Als u een nieuwsblad per post thuisgestuurd wilt, kost dat € 20,-- per jaar. Dit wordt geregeld door Tympaan-De Baat.

Voor alle ritten van de PlusBus kunt u zich op werkdagen tusssen 10.00 – 12.00 uur aanmelden via telefoonnummer (0297) 760 260  In Abcoude kan men zich persoonlijk aanmelden bij het Servicepunt van 09.00-13.00u voor de Diligence. 

Afmelden: Kan iemand toch niet mee, dan dit z.s.m., bij voorkeur voor 12:00 uur van de voorafgaande dag doorgeven aan Tympaan-De Baat op tel.nr 0297-760 260 of (0294) 283 302.

0297-760 260

 m.white@stdb.nl

Ga naar de website...

Toelatingsvoorwaarden

Doelgroep: ouderen (55+) en mindervaliden (ongeacht leeftijd) die weinig contacten hebben, slecht ter been zijn of zich onveilig voelen.

Diligence
In deDiligence kunnen 7 personen mee (naast 1 chauffeur en 1 begeleider).
Er kan 1 opklapbare rolstoel of 2 opklapbare rollators mee.

Plusbus
In dePlusbus kunnen 7 personen mee (naast 1 chauffeur en 1 begeleider).
Maximale bezetting bij boodschappen doen:
7 personen plus opklapbare 2 rollators of opklapbare 2 rolstoelen (of 1 rollator en 1 rolstoel).
Boodschappenkarren kunnen me als er nog ruimte voor is, dit is afhankelijk van het aantal meegenomen rolstoelen/rollators.
Maximale bezetting bij uitstapjes:
7 personen plus 2 rollators of 2 rolstoelen (of 1 rollator en 1 rolstoel). Men is altijd verzekerd dat de bus rijdt, ook met 1 persoon, dit dan ook vertellen bij de aanmelding.

Ophaaltijden staan in het nieuwsblad.

Mensen kunnen in hun eigen huis wachten en worden daar opgehaald. Klanten uit verzorgingshuis kunnen aangeven of ze in de hal of op hun eigen woonplek blijven tot ze gehaald worden.

Als er een vriendin/vriend of dochter of zoon met een oudere mee wil met dagtocht of boodschappen kan dat alleen als bus niet vol is.

 

 

Kosten en vergoeding

Prijs uitstapjes afhankelijk van bestemming.

€ 5,- per Boodschappendienst, uit en thuis exclusief kop koffie/thee, te betalen in de bus.

Kortingskaart Boodschappenrit.
Voor vaste klanten is er een stempelkaart verkrijgbaar bij de begeleider van de Boodschappenbus. Na iedere boodschappenrit kan de kaart worden afgestempeld. Na de 9e rit is de kaart goed voor 1 gratis boodschappenrit.

 

Aanvraag procedure

Alle aanmeldingen lopen via het KCC:
Plusbus: (0297-) 760 260
Diligence: (0294-) 283 302
Dit kan tot uiterlijk 12.00 uur van de voorafgaande werkdag.