04 juni 2024
Workshop over 'levend' verlies en rouw

Workshop over ‘levend’ verlies en rouw

Mantelzorg De Ronde Venen en het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Tympaan De Baat, organiseren op dinsdag 4 juni van 10.00 tot 12.00 uur in het gemeentehuis in Mijdrecht een workshop over ‘levend’ verlies en rouw. De workshop richt zich op zorgvrijwilligers en mantelzorgers. 

Inhoud

De workshop wordt verzorgd door Pauline Stadhouder, rouwtherapeut bij De Levensboom Delft. De workshop bestaat uit een informatief deel aangevuld met ervaringen van Pauline in haar werk als rouwtherapeut. Om de levenslange rouw aan te duiden die je ervaart wanneer jijzelf of een naaste getroffen wordt door een chronische ziekte of beperking, kan je de term ‘levend verlies’ hanteren. Het is goed om je te beseffen welke rouwreacties er zijn en hoe zich dit na een overlijden kan ontwikkelen. Door middel van oefeningen worden deelnemers uitgenodigd om vragen en ervaringen als zorgvrijwilliger of mantelzorger met ‘leven’ verlies en rouw te delen. Deze workshop biedt geen oplossing maar wel inzicht en houvast en het bevorderen van het contact met je naaste.

Aanmelden

Aanmelden voor deze workshop kan door het sturen van een e-mail naar mantelzorg@stdb.nl (o.v.v NAW gegevens) of te bellen naar 0297-230 280 (vraag naar Tanja of Ester).

Workshop over 'levend' verlies en rouw