Nieuws

Blijf bij met het laatste nieuws van het Servicepunt.

upload

Compensatie energiekosten 2022

Huishoudens met een inkomen op of net boven het sociaal minimum via de gemeente zeker 200 euro extra krijgen voor het betalen van de energierekening. Dit bedrag komt boven op de tegemoetkoming die het kabinet, vanwege de stijgende energieprijzen, aan iedereen heeft toegezegd. Verder is bijvoorbeeld in een artikel van de NOS vermeld dat: ‘Het bedrag door de gemeente wordt uitgekeerd. Het is de bedoeling dat dit in het eerste kwartaal van 2022 gebeurt. Mensen in de bijstand krijgen het automatisch op hun rekening. Andere groepen, zoals zelfstandigen met een laag inkomen en IOW- en AOW-gerechtigden (zonder aanvullend pensioen), kunnen zich bij hun gemeente melden.

De gemeente DRV is druk bezig om bovenstaande te kunnen regelen.
Aanmelden is alleen nodig voor huishoudens die geen uitkering ontvangen van de gemeente.
Aanmelden kan zodra er meer over de werkwijze bekend is, dit zal gepubliceerd worden in de locale bladen.

03 januari 2022
upload

Winstuitjewoning november 2021 t/m 31 juli 2022

Waardebon voor inwoners van gemeente de Ronde Venen van € 70,= om energiebesparende producten te kopen.

Op 2 manieren inwisselbaar:
1. De inwoner koopt energiebesparende producten in een winkel. Daarna vraagt de inwoner geld terug op www.winstuitjewoning.nl/geldterugvragen. Hiervoor gebruikt de inwoner de kassabon. 
2. De inwoner koopt direct online energiebesparende producten in de webwinkel van www.winstuitjewoning.nl/derondevenen. Vul bij het afrekenen de persoonlijke waardeboncode in. De producten worden gratis thuisgestuurd.

klik hier voor meer informatie.

14 november 2021
upload

Restafval containers krijgen een chip

Inwoners worden gevraagd hun container met een adressticker aan de weg te zetten op een bepaalde datum. De firma DBICS komt dan langs om, in opdracht van de gemeente, de chip te plaatsen.
Indien de container geen voorbewerkte plek heeft voor de chip dan wordt er een sticker op de container geplaatst met informatie hoe en wanneer de chip wordt geplaatst.

Als deze actie klaar is, worden alleen nog restafvalcontainers geleegd die een chip hebben. Containers die geen chip hebben, worden meegenomen. Bij het uitlezen van de chips kijkt de gemeente naar het totaal aantal containers dat wordt aangeboden. Met deze gegevens kan de inzamelaar de ophaalroutes optimaliseren en bijhouden hoeveel kilo restafval zij ophalen. 

Inwoners die een extra restafvalcontainer willen houden, waar zij nog niet voor betalen, moeten contact opnemen met DBICS. Zij voorzien de container dan van een chip. De extra afvalstoffenheffing wordt inrekening gebracht vanaf het moment dat de container is gechipt. De factuur hiervoor komt via Belastingdienst Amstelland.

Voor meer informatie en voor vragen over het chippen van de restafvalcontainers kunnen inwoners alleen terecht bij DBICS op telefoonnummer 085 822 44 97. Op de website www.derondevenen.dbics.nl staan veel gestelde vragen met antwoorden.

12 oktober 2021
upload

QR code uitprinten of app op telefoon zetten

Geen computer en geen smartphone dan kun je via telefoonnummer 0800-1421 een QR code aanvragen. Die wordt per post opgestuurd. Het is keuze 1 in het menu,  daarna BSN-nummer en de cijfers van de postcode invoeren. Het bewijs wordt binnen enkele dagen per post opgestuurd. 

De QR code kan ook direct geprint worden https://coronacheck.nl/nl/print/  , hiervoor is wel de digid inlog met sms code nodig en een computer. Computers zijn beschikbaar bij de Servicepunten en bij de Bibliotheken

Voor uitgebreidere informatie klik hier

28 september 2021
upload

ANWB AutoMaatje ook voor vaccinatieritten

Heeft u een oproep gehad voor de vaccinatie voor Covid-9 van het RIVM, maar kunt u niet zelf naar de vaccinatielocatie komen?

ANWB AutoMaatje helpt!

Voor meer informatie of het aanvragen van een rit naar de vaccinatielocatie, kunt u bellen naar het Servicepunt. Wij zijn bereikbaar op maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur. Ons telefoonnummer is 0297 - 58 76 00.

29 januari 2021