Nieuws

Blijf bij met het laatste nieuws van het Servicepunt.

upload

Servicepunt Vinkeveen dicht

Het Servicepunt aan de Herenweg in Vinkeveen is met ingang van 27 maart gesloten. De sluiting is een gevolg van een noodzakelijke veiligheidsmaatregel en is voorlopig voor onbepaalde tijd. De organisatie denkt na over andere oplossingen. 

Ron Deurloo, directeur van de Servicepunten en Tympaan-De Baat, geeft aan dat de beslissing is genomen in overleg met de gemeente. “In de afgelopen periode zijn er enkele incidenten op onze servicepunten geweest waarbij de veiligheid van een medewerker in gevaar was. Het is daarom niet langer verantwoord om, zoals in Vinkeveen het geval is, op een locatie met maar één medewerker aanwezig te zijn. We kijken uit naar een locatie in Vinkeveen waar we onze ruimte beter kunnen delen met andere organisaties”. 

Inwoners zijn welkom op onze andere locaties en kunnen ons ook via het telefoonnummer 0297–587 600 bereiken. Vaak kunnen inwoners telefonisch al goed geholpen worden en anders maken we een afspraak op een van de servicepuntlocaties in Mijdrecht, Wilnis of Abcoude.

Op zoek naar informatie over werk, inkomen, zorg of welzijn kijk op www.servicepuntderondevenen.nl. Hier vindt u al veel informatie.

22 maart 2023
upload

Tijdelijk Noodfonds Energie

Tijdelijk Noodfonds Energie

Vanaf 7 februari 2023 is er een noodfonds energie actief, georganiseerd door Geldfit.

Vanuit dit Tijdelijk Noodfonds Energie kunnen mensen die door de gestegen energieprijzen in financiële problemen (dreigen te) komen een financiële bijdrage krijgen.
 

Aanvragen mogelijk tot en met 30 april 2023

Wie kan het aanvragen

  • Een huishouden met een inkomen van maximaal 200% van het sociaal minimum. Dat betekent dat het bruto-inkomen per maand lager is dan € 2.980,- (alleenstaand) of € 4.180,- (samenwonend).
  • Huishoudens hebben zelf een contract voor gas, stroom en/of stadswarmte bij een energieleverancier. De rekening is (afhankelijk van het inkomen) hoger dan 10 tot 13 procent van het gezamenlijk bruto-inkomen.

Hoe het werkt

Het Noodfonds betaalt voor huishoudens een deel van de energierekeningen van oktober 2022 tot en met maart 2023. Het Noodfonds kijkt hoe hoog de energierekening is in vergelijking met het gezamenlijk inkomen in het huishouden. Het Noodfonds betaalt het deel van de maandelijkse energierekening dat meer is dan 10 tot 13 procent van het gezamenlijk bruto-inkomen van een huishouden.

Voor meer informatie klik hier

07 februari 2023
upload

Compensatie energiekosten 2022

Extra energietoeslag voor lagere inkomens aan te vragen tot 31 december 2022.

Hebt u een laag inkomen? U ontvangt dan misschien een bedrag van € 800 voor hoge energiekosten. Met dit extra geld kunt u een deel van de gestegen energiekosten betalen. In november volgt er nog een nabetaling van € 500 .

Aangevraagd vanaf november: dan betaald de gemeente in 1 keer 1.300 euro uit.

Voor meer informatie klik hier.

Voor de website van de gemeente klik hier.

 

Voor hulp bij besparen op de energierekening meldt u aan bij naar energiehulp@energieke-rondeveners.nl
voor meer informatie klik hier

15 november 2022
upload

Hulp aan Oekraïne

Veel inwoners zijn geraakt door de oorlog in Oekraïne. Ze willen helpen om het leed te verzachten. Helpen door ruimte aan te bieden waar gevluchte Oekraïners kunnen worden opgevangen, door hulpgoederen in te zamelen of door geld te doneren. Het is hartverwarmend om te zien hoeveel bereidheid er is onder inwoners om steun te geven. Op dit moment bekijkt de gemeente hoe hulp en opvang in De Ronde Venen kan worden georganiseerd en gefaciliteerd.

Klik hier voor meer informatie 

15 maart 2022
upload

QR code uitprinten of app op telefoon zetten

Geen computer en geen smartphone dan kun je via telefoonnummer 0800-1421 een QR code aanvragen. Die wordt per post opgestuurd. Het is keuze 1 in het menu,  daarna BSN-nummer en de cijfers van de postcode invoeren. Het bewijs wordt binnen enkele dagen per post opgestuurd. 

De QR code kan ook direct geprint worden https://coronacheck.nl/nl/print/  , hiervoor is wel de digid inlog met sms code nodig en een computer. Computers zijn beschikbaar bij de Servicepunten en bij de Bibliotheken

Voor uitgebreidere informatie klik hier

28 september 2021
upload

ANWB AutoMaatje ook voor vaccinatieritten

Heeft u een oproep gehad voor de vaccinatie voor Covid-19 van het RIVM, maar kunt u niet zelf naar de vaccinatielocatie komen?

ANWB AutoMaatje helpt!

Voor meer informatie of het aanvragen van een rit naar de vaccinatielocatie, kunt u bellen naar het Servicepunt. Wij zijn bereikbaar op maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur. Ons telefoonnummer is 0297 - 58 76 00.

29 januari 2021