Nieuws

Blijf bij met het laatste nieuws van het Servicepunt.

upload

Workshop 'hulp bij bankzaken'

Woensdag 24 juli 2024, 10.30-12.00uur in de bibliotheek te Mijdrecht.

Vindt u het lastig dat steeds meer bankzaken digitaal gaan? Of dat er steeds minder bankkantoren zijn? Wilt u weten wat de mogelijkheden voor hulp tegenwoordig zijn? En hoe u bankzaken kunt doen? Kom dan naar deze workshop over dagelijkse bankzaken.

Veilig internetbankieren

Tijdens deze workshop leert u meer over de keuze die u hebt om uw bankzaken te regelen. U krijgt uitleg en hebt de mogelijkheid om vragen te stellen. We hopen u te inspireren om uw bankzaken zelfstandig te blijven doen, passend bij wat u prettig vindt en met de mogelijkheden van nu. En als u het niet (meer) zelfstandig kunt, hoort u hoe u dit veilig uit handen kunt geven. Ook vertellen we u waar u meer hulp, informatie en oefenmateriaal kunt vinden.

De workshop is geschikt voor klanten van alle banken. Het maakt niet uit bij welke bank u klant bent.

Aanmelden

De workshop wordt gegeven in:
de Bibliotheek Mijdrecht, Dr. J. van der Haarlaan 8
woensdag 24 juli, 10.30 - 12.00 uur

De cursus is gratis, u hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek. 
Wel graag vooraf aanmelden. Dat kan in de Bibliotheek. Of stuur een mail naar taalpunt@bibliotheekavv.nl

08 juli 2024
upload

Luistertafel

De Luistertafel

Voelt u zich niet gehoord of gezien door de gemeente? De Luistertafel staat voor u klaar. Hier kunt u terecht om uw verhaal te doen. De gemeente luistert naar uw ervaringen en zoekt samen met u naar oplossingen.

Alle inwoners, ondernemers en organisaties die zich niet gehoord of gezien voelen, zijn van harte welkom.

Aanmelden voor een gesprek kan op de website van gemeente De Ronde Venen, binnen 2 dagen nemen zij contact met u op.

07 juli 2024
upload

Workshop over 'levend' verlies en rouw

Workshop over ‘levend’ verlies en rouw

Mantelzorg De Ronde Venen en het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Tympaan De Baat, organiseren op dinsdag 4 juni van 10.00 tot 12.00 uur in het gemeentehuis in Mijdrecht een workshop over ‘levend’ verlies en rouw. De workshop richt zich op zorgvrijwilligers en mantelzorgers. 

Inhoud

De workshop wordt verzorgd door Pauline Stadhouder, rouwtherapeut bij De Levensboom Delft. De workshop bestaat uit een informatief deel aangevuld met ervaringen van Pauline in haar werk als rouwtherapeut. Om de levenslange rouw aan te duiden die je ervaart wanneer jijzelf of een naaste getroffen wordt door een chronische ziekte of beperking, kan je de term ‘levend verlies’ hanteren. Het is goed om je te beseffen welke rouwreacties er zijn en hoe zich dit na een overlijden kan ontwikkelen. Door middel van oefeningen worden deelnemers uitgenodigd om vragen en ervaringen als zorgvrijwilliger of mantelzorger met ‘leven’ verlies en rouw te delen. Deze workshop biedt geen oplossing maar wel inzicht en houvast en het bevorderen van het contact met je naaste.

Aanmelden

Aanmelden voor deze workshop kan door het sturen van een e-mail naar mantelzorg@stdb.nl (o.v.v NAW gegevens) of te bellen naar 0297-230 280 (vraag naar Tanja of Ester).

04 juni 2024
upload

Computercursus: DigID - wat kun je er mee?

Vind je het lastig om zelf dingen te regelen via internet, zoals een rijbewijs verlengen of AOW regelen? Wil je oefenen dit soort zaken voortaan zelf te doen? Volg dan de cursus 'DigID, wat kun je ermee?' bij de bibliotheek.

Deze cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van 2 uur. In Mijdrecht op woensdag 7, 14, 21, 28 februari 14.00-16.00 uur.

Meer info op de website van de bibliotheek: https://www.bibliotheekavv.nl/nieuws/digid-cursus.html 

Aanmelden kan via de website van de bibliotheek, bij de balie van de bibliotheek of bel naar 0346-567682.

10 januari 2024
upload

Servicepunt Mijdrecht is verhuisd

Het Servicepunt in Mijdrecht is verhuisd naar De Rank

Het Servicepunt in Mijdrecht is verhuisd van het gezondheidscentrum aan de Hoofdweg 1 naar De Rank op de Prins Bernhardlaan 2. Deze nieuwe locatie ligt ongeveer 100 meter verwijderd van de vorige locatie.

In De Rank zijn meerdere maatschappelijke partners gevestigd zoals Vluchtelingenwerk, Kwintes en Zideris. Ook zijn er activiteiten van de collega’s van Tympaan De Baat waar het Servicepunt onderdeel van is. De visie van Open Huis De Rank is om een laagdrempelige ontmoetingsplek te zijn, waar inwoners kunnen binnenlopen met hun vragen maar ook om elkaar te ontmoeten. Een visie die aansluit bij het Servicepunt.

Van woensdag 20 tot en met vrijdag 22 december was het Servicepunt in Mijdrecht gesloten vanwege de verhuizing. Vanaf woensdag 27 december is het Servicepunt Mijdrecht te bezoeken in Open Huis De Rank aan de Pr. Bernhardlaan 2 in Mijdrecht.  

 

 

12 december 2023
upload

Energietoeslag 2023 vanaf 1/11/2023

Energietoeslag 2023 kan door inwoners uit De Ronde Venen per 1 november 2023 aangevraagd worden. 

Inwoners die een uitkering ontvangen vanuit de gemeente zullen deze Energietoeslag automatisch ontvangen: €800 in november 2023 en aanvullend €500 in februari 2024. Inwoners met een ander inkomen tot maximaal 120% van de geldende bijstandsnorm kunnen deze Energietoeslag zelf aanvragen via de website van gemeente De Ronde Venen. Hiervoor heeft u uw DigID nodig.

Meer info hierover leest u op de website van de gemeente De Ronde Venen en de website van het Servicepunt.

Heeft u geen DigID? De bibliotheek kan u helpen met het aanvragen hiervan!

30 oktober 2023
upload

ov maatje nieuwsbericht

Een OV-maatje helpt:
Een keer samen reizen om wegwijs te worden?
Met een OV-Maatje krijgt u vertrouwen.

Vanuit meerdere plaatsen in de Ronde Venen brengt de bus u overal naartoe. Toch is er nog veel onbekend over de reismogelijkheden. Ook vinden mensen het vaak spannend of eng om de bus eens te proberen. Wilt u graag kennismaken met de bus maar heeft u daarbij nog een steuntje in de rug nodig? 
Dat Kan! 
De Gemeente de Ronde Venen biedt u de mogelijkheid om praktische reiservaring op te doen onder begeleiding van een OV-maatje.

Voor meer informatie en aanmelden, klik hier

 

31 mei 2023