Nieuws

Blijf bij met het laatste nieuws van het Servicepunt.

upload

Compensatie energiekosten 2022

Extra energietoeslag voor lagere inkomens

Hebt u een laag inkomen? U ontvangt dan misschien een bedrag van € 800 voor hoge energiekosten. Met dit extra geld kunt u een deel van de gestegen energiekosten betalen.

Per 1 juli 2022 verlaagt de Rijksoverheid de energiebelasting. Huishoudens met een laag inkomen (tot 120% van het minimum) ontvangen een extra tegemoetkoming van de regering: de eenmalige energietoeslag. 

Voor meer informatie klik hier.

Voor de website van de gemeente klik hier.

21 april 2022
upload

Hulp aan Oekraïne

Veel inwoners zijn geraakt door de oorlog in Oekraïne. Ze willen helpen om het leed te verzachten. Helpen door ruimte aan te bieden waar gevluchte Oekraïners kunnen worden opgevangen, door hulpgoederen in te zamelen of door geld te doneren. Het is hartverwarmend om te zien hoeveel bereidheid er is onder inwoners om steun te geven. Op dit moment bekijkt de gemeente hoe hulp en opvang in De Ronde Venen kan worden georganiseerd en gefaciliteerd.

Klik hier voor meer informatie 

15 maart 2022
upload

Inloopspreekuren voor belastingaangifte 2021

Samen met een deskundige vrijwilliger aangifte inkomstenbelasting 2021 doen.
Dat kan bij het geldpunt op onderstaande maandag middagen van 13:30-15:30:
14 maart, 4 april en 11 april.

Het Geldpunt is gevestigd in De Trekvogel, Karekiet 49 te Mijdrecht.

Wat neem je mee:

 • DigiD code
 • aangifte 2020 
 • voorlopige aanslag 2021 of voorlopige teruggaaf 2021
 • saldi bankrekeningen per 01-01-2021 en per 31-12-2021
 • jaaropgave 2021 van werkgever, UWV, SVB, pensioenfonds etc
 • eigen woning? (WOZ waarde peildatum 01-01-2020, hypotheekgegevens)
 • kosten? betaalde studiekosten
                  ziektekosten: nota’s, betaalbewijzen
                 dieetkosten (met verklaring arts)
                  hulpmiddelen (o.a. batterijen gehoorapparaat, steunzolen)
                  taxikosten ziekenhuisbezoek
                  extra kleding en beddengoed
 • giften?  betaalbewijzen

Wat zijn de kosten?
Deze vrije inloopuren waarbij geholpen wordt met de aangifte inkomstenbelasting 2021  zijn bedoeld voor inwoners van De Ronde Venen met een laag inkomen die niet op andere plekken hulp krijgen. Deze hulp is gratis.
 

22 februari 2022
upload

Winstuitjewoning november 2021 t/m 31 juli 2022

Waardebon voor inwoners van gemeente de Ronde Venen van € 70,= om energiebesparende producten te kopen.

Op 2 manieren inwisselbaar:
1. De inwoner koopt energiebesparende producten in een winkel. Daarna vraagt de inwoner geld terug op www.winstuitjewoning.nl/geldterugvragen. Hiervoor gebruikt de inwoner de kassabon. 
2. De inwoner koopt direct online energiebesparende producten in de webwinkel van www.winstuitjewoning.nl/derondevenen. Vul bij het afrekenen de persoonlijke waardeboncode in. De producten worden gratis thuisgestuurd.

klik hier voor meer informatie.

14 november 2021
upload

Restafval containers krijgen een chip

Inwoners worden gevraagd hun container met een adressticker aan de weg te zetten op een bepaalde datum. De firma DBICS komt dan langs om, in opdracht van de gemeente, de chip te plaatsen.
Indien de container geen voorbewerkte plek heeft voor de chip dan wordt er een sticker op de container geplaatst met informatie hoe en wanneer de chip wordt geplaatst.

Als deze actie klaar is, worden alleen nog restafvalcontainers geleegd die een chip hebben. Containers die geen chip hebben, worden meegenomen. Bij het uitlezen van de chips kijkt de gemeente naar het totaal aantal containers dat wordt aangeboden. Met deze gegevens kan de inzamelaar de ophaalroutes optimaliseren en bijhouden hoeveel kilo restafval zij ophalen. 

Inwoners die een extra restafvalcontainer willen houden, waar zij nog niet voor betalen, moeten contact opnemen met DBICS. Zij voorzien de container dan van een chip. De extra afvalstoffenheffing wordt inrekening gebracht vanaf het moment dat de container is gechipt. De factuur hiervoor komt via Belastingdienst Amstelland.

Voor meer informatie en voor vragen over het chippen van de restafvalcontainers kunnen inwoners alleen terecht bij DBICS op telefoonnummer 085 822 44 97. Op de website www.derondevenen.dbics.nl staan veel gestelde vragen met antwoorden.

12 oktober 2021
upload

QR code uitprinten of app op telefoon zetten

Geen computer en geen smartphone dan kun je via telefoonnummer 0800-1421 een QR code aanvragen. Die wordt per post opgestuurd. Het is keuze 1 in het menu,  daarna BSN-nummer en de cijfers van de postcode invoeren. Het bewijs wordt binnen enkele dagen per post opgestuurd. 

De QR code kan ook direct geprint worden https://coronacheck.nl/nl/print/  , hiervoor is wel de digid inlog met sms code nodig en een computer. Computers zijn beschikbaar bij de Servicepunten en bij de Bibliotheken

Voor uitgebreidere informatie klik hier

28 september 2021
upload

ANWB AutoMaatje ook voor vaccinatieritten

Heeft u een oproep gehad voor de vaccinatie voor Covid-9 van het RIVM, maar kunt u niet zelf naar de vaccinatielocatie komen?

ANWB AutoMaatje helpt!

Voor meer informatie of het aanvragen van een rit naar de vaccinatielocatie, kunt u bellen naar het Servicepunt. Wij zijn bereikbaar op maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur. Ons telefoonnummer is 0297 - 58 76 00.

29 januari 2021