Belastinghulp Tympaan-De Baat

Niet iedereen kan of wil zijn belastingaangifte zelf doen. Voor hulp bij het invullen van de belastingaangifte zijn verschillende mogelijkheden. Een van deze mogelijkheden is de Belastinghulp van Tympaan-de Baat. Deze belastinghulp is bestemd voor alle zelfstandig wonenden in De Ronde Venen die door leeftijd en/of handicap hulp nodig hebben bij invullen van hun belastingpapieren.

 

De belastinghulp van Tympaan-de Baat wordt aangeboden door getrainde vrijwilligers. Wanneer u van deze hulp gebruik wilt maken, zoeken wij voor u een vrijwilliger die een afspraak met u maakt. Hij of zij vertelt u ook wat u vooraf klaar moet leggen. De vrijwilliger vult bij u thuis de gegevens in en zorgt er voor dat de aangifte voor de gestelde datum bij de belastingdienst terecht komt.

U bent zelf verantwoordelijk voor het aanleveren van de juiste gegevens en u ondertekent zelf de aangifte met uw eigen DigiD code. De eindverantwoordelijkheid voor de juistheid van de aangifte ligt altijd bij u.

Enige weken na het bezoek ontvangt u via de Tympaan-De Baat een kopie van uw aangifte.

Vraag uitstel aan bij de belastingdienst als het niet lukt vóór 1 mei de belastingaangifte van het voorgaande jaar in te sturen. Aanvragen uitstel van belastingaangifte: bel 0800-0543 kies 3, kies2, BSN #, kies 1, kies 1.

Susan Pelsmaeker

0297-230280

 info@stdb.nl

Ga naar de website...

Toelatingsvoorwaarden

Om gebruik te maken van deze hulp moet u aan een aantal voorwaarden voldoen: 

  • u heeft de AOW gerechtigde leeftijd, of
  • u  heeft nog niet de AOW gerechtigde leeftijd maar een van de volgende uitkeringen: PW( participatiewet)(bijstand), WIA, WAJONG, IAOW, of het minimuminkomen.
  • U woont niet in een verpleeghuis of instelling

En

  • u heeft een laag inkomen, bijvoorbeeld AOW en een klein pensioen,
  • u heeft geen inkomen in box 3 en
  • u heeft geen eigen onderneming (gehad).

Wanneer iemand buiten deze groepen valt:

  • Misschien kunt u een familielid of kennis machtigen om uw aangifte te doen. Hiervoor heeft u geen DigID nodig, maar de gemachtigde wel.
  • maak een afspraak bij de belastingdienst voor hulp bij de aangifte. Dit kan via telefoonnummer 0800-0543. Dichtsbijzijnde kantoor voor De Ronde Venen is Hoofddorp.
  • maak een afspraak met Belastingservice De Ronde Venen: http://belastingservicedrv.nl/home/
  • ouderenorganisaties zoals ANBO, PCOB, Unie KBO

 

Kosten en vergoeding

De kosten zijn afhankelijk van de gekozen hulpinstantie.

Voor het invullen de inkomstenbelasting door StdB wordt een bijdrage van € 12,50 gevraagd. Echtparen betalen € 20,00 euro. U ontvangt voor het betalen van deze bijdrage van de vrijwilliger een eenmalige machtiging van Tympaan-De Baat. De vrijwilliger kan gelijktijdig met de aangifte een aanvraag of wijziging huur-/zorgtoeslag invullen, indien gewenst. Extra kosten: € 7,50.

Aanvraag procedure

Aanmelden via Servicepunt of Tympaan de Baat.