Corona check app / QR code

Met de CoronaCheck app op uw smartphone kunt u met een QR-code bewijzen dat u bent gevaccineerd, negatief bent getest of bent genezen van Corona.

De app is te downloaden in de App Store (IPhone) of In Google Play (Android).
Om de QR-code te installeren heeft u een DigiD nodig met sms-beveiliging of de DigiD app.

 

 

Wanneer u geen smartphone heeft kunt u de QR-code downloaden en printen. Hiervoor heeft u dus een computer, printer en DigiD nodig. Dit kan op deze website: coronacheck.nl/nl/print/
Op het Servicepunt kunnen wij u hierbij helpen. Hiervoor is een DigiD met sms-beveiliging nodig. 

Heeft u geen DigiD, dan kunt u een geprinte versie van de QR code aanvragen. Hiervoor belt u met 0800-1421. In het keuzemenu kunt u kiezen voor de optie dat u geen DigiD heeft. Wanneer u daarna uw BSN-nummer en postcode doorgeeft wordt de QR-code binnen enkele dagen toegestuurd.

Verschijnt er, tijdens het ophalen van de QR-code in de Coronacheck app, de melding: geen vaccinatiegegevens beschikbaar,  terwijl u wel volledig bent gevaccineerd: neem dan contact op met de GGD via telefoonnummer 0800-5090. Via dit nummer wordt u verder geholpen. 

Boosterprik wordt niet automatisch toegevoegd aan de QR code: Open de app, rechtsboven een + staan, druk daarop en dan kies voor vaccinatie bewijs toevoegen. Log in met Digid, bewijs ophalen en bevestigen als alle gegevens kloppen. Bij de details van de internationale code is precies te zien welke vaccinaties er toegevoegd zijn en op welke datum. 
Papieren versie na Boosterprik: vraag deze een nieuwe aan 0800-1421

0800-1421

Ga naar de website...

Toelatingsvoorwaarden

Aanvullende info: deze app werkt alleen op de nieuwere telefoons…:

 

Android: CoronaMelder werkt op de meeste Android-telefoons met versie 6 of nieuwer.

iPhone: CoronaMelder werkt op Apple iPhones met het besturingssysteem iOS 13.5 of nieuwer. iOS 13.5 kan geïnstalleerd worden op de iPhone 6s , iPhone SE en nieuwer.

Apple en Google hebben hun besturingssystemen aangepast zodat CoronaMelder kan werken met Bluetooth Low Energy. Apple biedt dit alleen aan vanaf versie iOS 13.5 (iPhone 6s en nieuwer). iOS 12 ontvangt wel beveiligingsupdates, maar geen functionele updates. 

De Nederlandse overheid heeft geen invloed op het updatebeleid van Apple.

Aanvraag procedure

Hulp bij downloaden en installeren
Wie hulp nodig heeft bij het installeren van de app kan ook bij de Bibliotheek terecht. Vrijwilligers van SeniorWeb De Ronde Venen helpen hierbij. De vrijwilligers werken onder meer vanuit de Bibliotheek Mijdrecht. In verband met de Corona maatregelen vragen we u een afspraak te maken. Dat kan door een email te sturen naar seniorwebdrv@gmail.com of bel 06-53454196.