Bibliotheek AVV Oefenen met de computer / IDO

Heeft u nog maar weinig of geen ervaring met de computer, tablet of smartphone? Wilt u leren internetten, e-mailen of een whatsapp bericht versturen? Vindt u het lastig om zelf dingen via internet te regelen? Of kunt u wél de weg vinden op Internet maar bent u nieuwsgierig naar social media? Daarvoor kunt u terecht bij de bibliotheek.

 

De computer en internet worden steeds vaker gebruikt. Iets bestellen via internet, museumbezoek tijdsreservering en kaartje kopen, verkeersboete betalen, het aanvragen van energie compensatie bij de gemeente: het is maar een kleine greep van de dingen die tegenwoordig online geregeld kunnen worden. Wellicht heeft u hierover vragen, of wilt u wat hulp.

SeniorWeb DRV: Heeft u een probleem met uw computer, laptop, tablet of mobieltje? Kom daarmee langs tijdens de inloop spreekuren van SenioerWeb voor tips of individuele lessen. Deze inloopspreekuren zijn op maandag en woensdag 14.00-15.00uur in de bibliotheek Mijdrecht, Dr. J. van der Haarlaan 8, en in Abcoude op dinsdagmiddag, hiervoor moet u wel vooraf een afspraak maken met de medewerkers van de bibliotheek. In overleg met SeniorWeb kunt u ook hulp aan huis krijgen.

Online leren en oefenen: op de website van de bibliotheek staan filmpjes van www.oefenen.nl waarmee u ook vanuit huis kunt leren en oefenen.

Informatiepunt Digitale Overheid (IDO): hulp bij zaken van de Overheid. Heeft u vragen over toeslagen, hulp bij het aanvragen van een DigID, uw berichtenbox Mijn Overheid openen enz. Kom langs bij de bibliotheek, zij helpen u of brengen u in contact met andere organisaties die u verder helpen. Is het erg druk in de bibliotheek of vraagt uw vraag wat meer tijd, dan kunt u een afspraak maken voor het IDO-spreekuur:

IDO spreekuur: maandag 10.30-12.30 uur bibliotheek Mijdrecht

Kom langs bij de bibliotheek of bel 0297-281476, of vul het online contactformulier in.

De bibliotheek organiseert regelmatig een cursus 'DigID- wat kun je ermee?'. 4 bijeenkomsten van 2 uur waarin u leert uw DigID te gebruiken, zelf zaken te regelen. Meer info zie deze website van de bibliotheek.
 

0346-567519

 info@bibliotheekavv.nl

Ga naar de website...

Kosten en vergoeding

De geboden hulp van de bibliotheek en SeniorWeb is gratis.

Tegen betaling kunt u zelf ook computercursussen volgen bij SeniorWeb.

 

 

Aanvraag procedure

Aanmelden gaat via het digitale aanmeldformulier op de website van de bibliotheek.