Buurtbemiddeling

Harde muziek of gestamp op de trap. Een hond die voor de deur plast. Een boom die de tuin overschaduwt of een kinderwagen op de galerij. Voor u het weet, groeien kleine irritaties uit tot grote conflicten. Buren worden vreemden, of erger nog, vijanden. Herkent u dit? Buurtbemiddeling helpt u om het niet zover te laten komen. 

Vindt u het lastig om in gesprek te komen of loopt het gesprek op niets uit? Dan kunt u Buurtbemiddeling inschakelen. Zij geven informatie en advies over hoe u de burenoverlast zelf kunt aanpakken. Is dat niet voldoende, dan kunt u ook onafhankelijke bemiddelaars inschakelen. Onder hun deskundige begeleiding kunt u samen met uw buren nadenken over een goede oplossing.

Burenoverlast tijdens Corona:
https://overlastvanburen.nl/
 

 

Buurtbemiddeling De Ronde Venen heeft samen met zo'n 80 andere organisaties voor buurtbemiddeling een website ontwikkeld, www.problemenmetjeburen.nl . Op deze site is algemene informatie te vinden en worden tips gegeven. Bezoekers worden direct doorverwezen naar de voor hen dichtstbijzijnde organisatie voor Buurtbemiddeling.

Wanneer u onder begeleiding van Buurtbemiddeling met uw buren geen oplossing heeft kunnen vinden voor de ervaren overlast en u huurt bij Cazas Wonen (tot 1-1-2022 GroenWest), dan kunt u hulp vragen aan de woonconsulenten van Cazas Wonen.

Grace Flohr

0297-230280

 buurtbemiddeling@stdb.nl

Ga naar de website...

Toelatingsvoorwaarden

Criteria voor Buurtbemiddeling:

Buurtbemiddeling kan worden ingezet bij verschillende soorten overlast en bij een slechte relatie of ruzie met de buren. In principe is buurtbemiddeling niet geschikt als sprake is van een van onderstaande situaties:
- Relationele conflicten
- Conflicten tussen huurder en verhuurder
- Conflicten waarbij ernstige verslavingsproblematiek speelt
- Conflicten met ernstig geweld
- Ernstige psychiatrische problematiek
- Als conflict bij andere instantie in behandeling is, bijv. de rechtsbijstandverzekering, justitie.

 

Kosten en vergoeding

De inzet van Buurtbemiddeling is voor de inwoners van de De Ronde Venen gratis.