De Tussenvoorziening

Door verschillende omstandigheden kunt u (soms plotseling) geen dak meer boven uw hoofd hebben. Bent u alleenstaand en net dakloos geworden? Dan kunt u terecht bij Herstart. Hier kunt u maximaal 14 dagen terecht voordat u doorstroomt naar een andere opvanglocatie. Bent u met uw gezin dakloos geworden? Dan kunt u bellen met Stadsteam Herstel.

De Tussenvoorziening biedt verschillende vormen van opvang:

  • Sleep Inn overnachten en/of douchen tegen betaling van een klein bedrag.
  • NoiZ Nachtopvang in Zelfbeheer: overnachten voor een klein bedrag.
  • Adempauzeplek: tijdelijke crisisopname, alleen voor urgente situaties waarbij niet kan worden gewacht tot de volgende dag.
  • Weerdsingel Nachtopvang voor ongedocumenteerden voor mensen die niet rechtmatig in NL verblijven.
  • BOKA Crisisopvang voor alleenstaanden, (eenouder)gezinnen en vrouwen met kinderen.
  • Parana Kort Verblijf Crisisopvang voor alleenstaanden, 1 en 2 oudergezinnen.
  • De Stek 24-uursopvang voor alcohol- en harddrugsverslaafden

Zie voor meer informatie met betrekking tot kosten, reservering van een slaapplek en voorwaarden op bovenstaande websites.

Mensen kunnen geholpen worden aan een verklaring dat zij binding hebben het de gemeente. Voorwaarde is dat er aantoonbaar veel ondersteuning van een netwerk (familie/vrienden) moet zijn en dat de cliënt lang een verblijfadres in de buurt heeft gehad. Met deze verklaring kan cliënt hulp krijgen van bijv. het Kernteam.

Sleep Inn: Een slaapplaats telefonisch reserveren tussen 10.30 en 11.00 uur bellen voor de komende nacht, het nummer is 030-2315326. Tussen 19.45 en 21.00 uur kun je binnenlopen voor de nacht, het bed wordt tot 21.00 uur vrijgehouden. Je kunt bij de medewerkers van de Sleep Inn aangeven of je de volgende nacht weer wilt slapen.

Er is plek voor 55 personen, slaapzalen van 4 tot 10 personen. Er is een aparte vrouwenslaapzaal. Er is een limiet aan het aantal nachten dat er geslapen mag worden: mannen 19 nachten per maand, vrouwen 24 nachten per maand.

NoiZ: Telefonisch reserveren voor de komende nacht tussen 11.30 en 12.30 uur, telefoonnummer 030-2517280. Dan kun je meteen aangeven of je een warme maaltijd wilt. Tussen 20.00 en 21.00 uur kun je je melden voor het bed. Elke dag opnieuw moet je aangeven of je wilt komen slapen. Er is plek voor 30 gasten, verdeeld over verschillende slaapzalen. Er is een aparte slaapzaal voor vrouwen en eentje speciaal voor paren. Doordeweeks moet je om 10 uur weer weg, in het weekend om 11 uur. Er is ook gelegenheid kleding te wassen. Er is geen limiet aan het aantal nachten dat je er wilt slapen.

030-2340819

 info@tussenvoorziening.nl

Ga naar de website...

Toelatingsvoorwaarden

Mannen en vrouwen van 18 jaar of ouder die dakloos zijn.
Voor de Sleep Inn moet u een binding hebben met de regio Utrecht.

Kosten en vergoeding

Zie voor meer informatie met betrekking tot kosten, reservering van een slaapplek en voorwaarden op de websites genoemd bij toelichting.