DOEN! Hart voor ouderen

Met veel enthousiasme organiseren vrijwilligers gezellige bijeenkomsten en activiteiten, zoals de telefooncirkel, handwerkgroep, de spelletjesmiddag en huisbezoeken.

Sinds 1 juni 2019 zijn enkele sociale activiteiten van het plaatselijke Rode Kruis onderdeel geworden van Tympaan-de Baat en is de naam veranderd naar: 'Doen! Hart voor ouderen'. 

 

Handwerkgroep De Kom: elke donderdag 9.30-11.30u wordt er onder het genot van kopjes koffie en thee gezellig handwerk gedaan. Soms is er een extra activiteit, zoals een lunch of bingo. De handwerkochtenden vinden plaats in de recreatieruimte van 'De Kom' aan het Mw. van Wieringenplein in Mijdrecht.

Telefooncirkel: Dagelijks even gezellig contact en een veilig gevoel. 7 dagen per week start een vrijwilliger om 8.15u de cirkel en belt de eerste deelnemer. Deze deelnemer belt vervolgens de volgende, en dat gaat zo door totdat de laatste deelnemer de vrijwilliger rond 8.45u terugbelt. Dan is de cirkel rond!

Spelletjesmiddag Vinkeveen: Gezellige middagen waar u kunt kaarten en Rummikub kunt spelen. Elke tweede woensdag van de maand, van 14.00-16.30u in het EHBO-gebouw in het Zwanenpark in Vinkeveen. U zou wel willen komen maar heeft geen vervoer? Neem contact met ons op, dan zoeken we naar een oplossing.

Huisbezoek: Een gezellig gesprekje met een kopje koffie of thee bij u thuis, of wilt u eens praten over iets wat u bezwaart of bezig houdt, of samen een boodschap doen of even wandelen? Dat kan! We zoeken een vrijwilliger die bij u past.

Bianca Fernhout

0297-230280

 doen@stdb.nl

Ga naar de website...

Toelatingsvoorwaarden

Doelgroep ouderen in De Ronde Venen.

 

Kosten en vergoeding

Er kan een kilometervergoeding worden gevraagd.

Aanvraag procedure

Wilt u zich aanmelden of eerst meer weten? bel of mail ons: 

Bianca Fernhout: 06-22264582 (coördinator van de telefooncirkel)
via Tympaan-De Baat: 0297-230280, e-mail: doen@stdb.nl
Maandag tot en met donderdag bereikbaar tot 17.00 uur. Op vrijdag tot 13.00 uur.