Dubbele Kinderbijslag ( en extra kinderbijslag)

Heeft u een thuiswonend gehandicapt kind tussen de 3 en 18 en heeft uw kind intensieve zorg nodig? Dan heeft u mogelijk recht op dubbele kinderbijslag. Er kan sprake zijn van intensieve zorg als uw kind in het dagelijks leven beperkingen ondervindt door ziekte of stoornis en uw taken in de verzorging en het ouderlijk toezicht (oppassing) daardoor ernstig zijn verzwaard. Het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) onderzoekt de zorgbehoefte en geeft een advies aan de SVB over dubbele kinderbijslag.

Maakt u veel kosten voor uw kind dat niet bij u thuis woont? Dan kunt u soms dubbele kinderbijslag krijgen. Of u hiervoor in aanmerking komt, hangt af van de kosten die u maakt voor uw kind. Het gaat om kosten voor levensonderhoud, opvoeding en onderwijs van uw kind. De SVB kan naar uw kosten vragen. Als uw kind niet thuis woont in verband met het onderwijs dat uw kind volgt dan gelden aanvullende voorwaarden

 

Soms kunt u een extra bedrag aan kinderbijslag krijgen als uw kind intensieve zorg nodig heeft en thuis woont. U kunt dit bedrag krijgen als er een heel jaar (van 1 januari tot en met 31 december) dubbele kinderbijslag is betaald omdat uw kind intensieve zorg nodig heeft. Het extra bedrag wordt 1 keer per jaar betaald.

Voor meer informatie klik hier voor Extra kinderbijslag

030 - 2649020

Ga naar de website...