Energieke Rondeveners

Energieke Rondeveners

Wij willen een duurzame gemeente die bruist van schone energie.

2022- september: Gemeente en Energieke Rondeveners starten actie voor huishoudens met energiearmoede:
Hulp voor huishoudens met financiële problemen door de hoge energieprijzen 

De energierekening is voor mensen met een laag inkomen steeds moeilijker te betalen. Samen met de Energieke Rondeveners komt gemeente De Ronde Venen deze huishoudens tegemoet met een speciale klusbrigade. Dit zijn energiecoaches en klussers die inwoners direct helpen kleine energiebesparende maatregelen te plaatsen. Ook krijgen inwoners advies hoe zij eenvoudig nog meer geld kunnen besparen op hun energierekening. Aanmelden voor het gratis bezoek kan via de website van de Energieke Rondeveners.

Besparing op energierekening
Inwoners besparen tientallen euro´s per jaar op de steeds hogere energierekening door kleine aanpassingen aan te brengen aan hun woning. Denk hierbij aan het plaatsen van een brievenbusborstel, tochtstrips of radiatorfolie. Om inwoners hierbij te helpen komt de gemeente met een gespecialiseerde klusbrigade. Zij gaan op bezoek bij inwoners om kleine energiebesparende maatregelen te plaatsen. Met deze aanpassingen zijn woningen energiezuiniger. Ook adviseert de energiecoach de bewoner over andere manieren om geld te besparen op de energierekening. 

Vergoeding energiekosten
Deze actie voor huishoudens met een kleine portemonnee staat los van de waardebonnenactie voor energiebesparende producten en de energietoeslag. Meer informatie over deze eenmalige energietoeslag staat op www.derondevenen.nl/energietoeslag.

Vragen over de actie?
Stuur een e-mail naar energiehulp@energieke-rondeveners.nl

Energie besparen
Vaak kunt u met eenvoudige maatregelen al veel energie (gas of electriciteit) besparen. Binnen het platform Energieke RondeVeners is een aantal mensen opgeleid tot energiecoach. Een bezoek van een energiecoach kan u al snel een paar tientjes tot honderden euro’s per jaar schelen. De coach kijkt met u naar het energieverbruik in de woning en adviseert over handige bespaarproducten zoals radiatorfolie, tochtband, een waterbesparende douchekop of ledlampen. De energiecoach kan ook helpen een besparingsplan op te stellen. 
Daarnaast kunt u een warmtescan aanvragen: dan wordt met een speciale camera een foto van uw huis gemaakt om te kijken waar warmte verloren gaat. U krijgt advies hoe dat verlies te verhelpen. 

 info@energieke-rondeveners.nl

Ga naar de website...


2022 energieke ronde veners Vragenlijst Energiehulp

Kosten en vergoeding

Voor een warmtescan wordt een vrijwillige bijdrage van 15 euro gevraagd.

 

Aanvraag procedure

Nieuwsbrief
Wil jij ook wonen in een duurzame gemeente? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten.

Sluit je aan