Gemeente: compensatie energiekosten 2023

Energietoeslag 2022 is niet meer aan te vragen
Aanvraag gedaan december 2022: wordt in 2023 uitbetaald.

Energietoeslag 2023
Aanvragen kan vanaf juni 2023. Eerder is niet toegestaan door het Rijk omdat er nu allerlei andere regelingen lopen m.b.t energiecompensatie (prijsplafond)
Aanvragen via de gemeentelijke pagina.
Automatische toekenning: uitbetaling in twee keer (€800,- en €500)
Zelf aanvragen: uitbetaling in één keer.

Energiebesparen
Wilt u besparen op uw energiekosten en bijdragen aan een beter klimaat? Kijk dan op https://energieke-rondeveners.nl/ voor tips en meer informatie; Vraag een gratis warmtescan en adviesgesprek aan of stel uw vragen aan de energiecoach op een van de locaties van het energieloket. 

Geldzorgen
Heeft u geldproblemen of maakt u zich zorgen over geld? Neem dan contact op met het Geldpunt. Het Geldpunt is gevestigd in de Trekvogel, Karekiet 49 Mijdrecht. U kunt een afspraak maken via telefoonnummer 0297 587600. Voor meer informatie klik hier  

 

 

Bespaar op jouw energiekosten! 

Je hebt het misschien al wel gehoord: de prijzen van energie stijgen. Dat kan betekenen dat je flink meer moet betalen voor gas en elektra. Maar wat kun je doen om je kosten toch zo laag mogelijk te houden? 

Op de vergelijkingssite www.gezondverzekerd.nl/goedkope-energie geeft Gezondverzekerd.nl - Goedkope energie tips en informatie om jouw energiekosten te verlagen. Maar je vindt hier ook informatie over jouw energiecontract. Is deze nog het meest voordelig? Of is het verstandig om over te stappen? Gezondverzekerd.nl - Goedkope energie geeft je persoonlijk advies! 

Voordelen van Goedkope energie
Gezondverzekerd.nl - Goedkope energie biedt samen met een aantal energieleveranciers goedkopere energiecontracten. Een uniek aanbod tegen de laagste prijzen. Stap je over via www.gezondverzekerd.nl/goedkope-energie, dan krijg je de volgende voordelen: 

  • Je betaalt nooit borg en wordt altijd direct geaccepteerd.
  • Je ontvangt de goedkoopste prijs per aanbieder. We hebben speciale afspraken gemaakt met deze energieleveranciers.
  • De eventuele overstapboete staat binnen een week op je rekening. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.
  • Je krijgt altijd groene energie.

Wel of niet overstappen
Overstappen is niet altijd nodig. Heb je bijvoorbeeld een vast energiecontract? Dan is de kans groot dat overstappen niet voordeliger is. Voor een variabel contract kan dat wel zo zijn. Goedkope energie helpt je met het beste advies voor jouw situatie.  

Online gesprek
Ook kun je je aanmelden voor een online gesprek met een energiecoach. Onze energiecoach helpt je tijdens een telefoongesprek of via de chat. Samen kijken jullie hoe je kunt besparen op jouw energiekosten en of je wel of niet moet overstappen. Ga dus naar www.gezondverzekerd.nl/goedkope-energie en kijk hoe jij het beste kunt besparen op jouw energiekosten. Heb je nog vragen? Bel dan naar 085 303 5389. 

 sociaaldomein@derondevenen.nl

Ga naar de website...


2022 Beleidsregels gemeente inzake energie compensatie

Toelatingsvoorwaarden

Gezinsinkomen tot 120% van de bijstandsnorm.

Is uw energierekening hoog en komt u in betalingsproblemen dan is er nog de mogelijkheid om bijzonder bijstand aan te vragen.
zie werkproces: bijzondere bijstand

Kosten en vergoeding

 De energietoeslag wordt overgemaakt op 1 rekening van het huishouden en wordt niet gesplitst met de kostendeler. 

Aanvraag procedure

Digitaal via de website van de gemeente. klik hier.
 Aanvragen kan vanaf juni 2023.