Gezinsbuddy

Een GezinsBuddy is een vertrouwenspersoon voor gezinnen die in de knel zitten. Er zijn gezinnen die kopje onder dreigen te gaan, ondanks het feit dat er regelmatig verschillende hulpverleners over de vloer komen. Een GezinsBuddy schept samen met het gezin orde op zaken. Welke hulp is nodig, welke niet? Daarnaast steekt een GezinsBuddy ook zelf de helpende hand uit, bijvoorbeeld in de vorm van leuke uitjes en activiteiten.

Het feit dat een GezinsBuddy buiten kantoortijd ‘present’ is, vermindert stress voor een gezin. Het feit dat je op elk moment een beroep kunt doen op je buddy is een enorme steun. Doel van de GezinsBuddy is zorgen dat gezinnen een netwerk opbouwen en zichzelf weer kunnen redden. In veel gevallen ontstaat er een vriendschapsband: gezin en buddy maken immers veel mee samen. De GezinsBuddy wordt onderdeel van het netwerk van het gezin: de relatie is gelijkwaardig geworden.

GezinsBuddy wil voor elk gezin (alleenstaande ouder, zonder netwerk) met meervoudige problematiek een GezinsBuddy. De organisatie van GezinsBuddy zorgt ervoor dat deze vrijwilligers op een semi-professionele manier kunnen ‘werken’. De organisatie verzorgt een coachingstraject, zowel voor GezinsBuddy’s als voor gezinnen. Alle hobbels die ontstaan op het pad naar ‘zelfredzaamheid’ – ook de kwesties tussen buddy en gezin – komen aan de orde.

GezinsBuddy is een positieve impuls voor de toekomst. Gezinnen krijgen zicht op een (hoopvolle) toekomst. Overleven wordt weer leven. Samenredzaam en onderweg naar meedoen in de maatschappij.

Jolanda de Ruiter

 info@gezinsbuddy.nl

Ga naar de website...

Toelatingsvoorwaarden

Gezinsbuddy is voor eenoudergezinnen.

Vrijwilliger worden:
Spreekt het doel van Gezinsbuddy u aan? Wil jij samen met ons een steun zijn voor gezinnen in de omgeving die door een zware periode gaan? Ook jij, al heb je maar een paar uurtjes per week tijd, kunt een onvergetelijk groot verschil maken voor ouder en kind. Je beschikt in ieder geval over een verklaring van goed gedrag, Bent minimaal 2 uurtjes per week beschikbaar, en je bent goed bereikbaar voor noodgevallen. Kijk voor meer informatie op Gezinsbuddy.nl.

 

Kosten en vergoeding

Aan ondersteuning van Gezinsbuddy zijn geen kosten verbonden. 

Aanvraag procedure

Via het contactformulier op de website kan een gezin zich aanmelden.