Iedereen Actief

Heeft u een laag inkomen en te weinig geld voor sport of culturele activiteiten? Dan is de regeling Iedereen Actief interessant voor u. Mogelijk komt u in aanmerking voor een bijdrage van de gemeente voor culturele en sportieve activiteiten.

 

 

U kunt bijvoorbeeld een vergoeding krijgen voor een abonnement op de sportschool, lidmaatschap van de sportclub, toneelgroep, bibliotheek of muziekvereniging. Of u krijgt een financieel steuntje in de rug bij het kopen van kaartjes voor musea of het theater. Als u nog geen zwemdiploma heeft kunt u de vergoeding ook gebruiken voor zwemles.

0297-587600

Ga naar de website...

Toelatingsvoorwaarden

Voorwaarden om in aanmerking te komen voor een bijdrage

  • U bent inwoner van De Ronde Venen.
  • U bent 18 jaar of ouder.
  • Uw gezamenlijk totaal inkomen is niet meer dan 120 % van de bijstandsnorm. In bijzondere gevallen (bijvoorbeeld bij een scheiding of faillissement) kan een uitzondering worden gemaakt.
  • U kunt per kalenderjaar maximaal €100 vergoed krijgen.

Kosten en vergoeding

De maximale vergoeding voor Iedereen Actief bedraagt € 100 per kalenderjaar. Indien de activiteit goedkoper is dan € 100 wordt alleen de kostprijs vergoed. Het overgebleven budget wordt max. 4 maanden voor u gereserveerd. Daarna kunt u opnieuw Iedereen Actief aanvragen voor besteding van dit resterende budget. 

Ik ben ingeschreven, hoe kan ik nu de vergoeding krijgen? Deelnemers moeten de activiteit eerst zelf betalen. Het bonnetje hiervan kan daarna ingediend worden, na goedkeuring zal max. €100 per jaar teruggestort worden.

De vergoeding is niet bedoeld voor reiskosten, eten/drinken of het aanschaffen van materialen zoals sportkleding of een muziekinstrument. 

Iedereen Actief is beschikbaar in 2021 en 2022. Inschrijvingen lopen niet door, voor elk kalenderjaar moet een losse aanvraag ingediend worden bij het Servicepunt.

Aanvraag procedure

U kunt een aanvraag doen via het Servicepunt De Ronde Venen. Het Servicepunt beoordeelt of u voldoet aan de voorwaarden voor deelname. Vragen kunt u aan het Servicepunt stellen via het contactformulier of telefonisch via 0297-587600.