Levensboek Tympaan-De Baat

Uw leven is uniek en u kunt er uren over vertellen. Dan is dit misschien het moment om uw levensboek te laten optekenen door één van onze vrijwilligers. Een levensboek biedt een tastbare terugblik op het leven. Een boek waarin persoonlijke verhalen staan, die een indruk geven van uw leven

 

Uw levensverhaal is uniek. Samen terugkijken op uw leven is heel waardevol. Wij realiseren ons dat dit ook een heel emotionele gebeurtenis kan zijn. Daarom vinden wij het belangrijk dat u dit samen doet met een vrijwilliger met wie het "klikt". Na uw aanmelding neemt de Sociaal werker, die het project coördineert, contact met u op voor een verkennend gesprek. Zij kan na dit gesprek kijken welke vrijwilliger het beste bij u past. Maar ook spreekt zij met u door welke vorm u wil gebruiken voor uw boek en of u er foto's of ander materiaal in wil opnemen.

 

Nel Verhoek

0297-230280

 n.verboek@stdb.nl

Ga naar de website...

Toelatingsvoorwaarden

Voor personen vanaf ca 75 jaar die het fijn vinden als hun levensverhaal op papier komt.
Uitzonderingen op genoemde leeftijd zijn mogelijk na overleg.

Kosten en vergoeding

€10,-- administratiekosten
€ 25,-- onkosten en bij uitzondering de kosten voor brandstof voor de vrijwilliger

Kosten boekdrukken komen geheel voor de verteller.

Aanvraag procedure

Vrijwilligers van Tympaan-De Baat willen graag met u in gesprek over uw leven. In een serie van 8 tot 10 gesprekken kijkt hij/zij met u terug op gebeurtenissen die voor u van belang waren. De vrijwilligers hebben een speciale opleiding gevolgd om deze verhalen op te tekenen en er een levensboek van te maken, maar natuurlijk bent u het die bepaalt wat wel en wat niet in het boek wordt opgenomen.
De vrijwilligers hebben een gerichte training gevolgd om u goed te kunnen helpen. Zij luisteren graag naar uw verhaal, stellen gerichte vragen en helpen u de veelheid aan verhalen te ordenen. De gesprekken vinden in principe bij u thuis plaats. De verhalen die u vertelt worden opgeschreven of opgenomen en door de vrijwilliger verder thuis uitgewerkt.