Mantelzorg.nl

In Nederland zijn zo’n 2,6 miljoen mantelzorgers actief. Je bent een mantelzorger als je meer dan acht uur per week of langer dan drie maanden voor iemand zorgt. Dat kan een partner, kind, familielid of vriend zijn.

Mantelzorg.nl biedt informatie en advies voor mensen die mantelzorger zijn. Er is een mogelijkheid tot het stellen van vragen. Maar ook het delen van ervaringen past bij Mantelzorg.nl.

0900-2020496

 mantelzorglijn@mezzo.nl

Ga naar de website...

Toelatingsvoorwaarden

Alle mantelzorgers kunnen zich richten tot mantelzorg.nl. Zowel volwassenen als kinderen.

Voor professionals is er mogelijkheid tot scholing, informatie en advies en voorlichting.

Kosten en vergoeding

Antwoorden op uw vragen zijn gratis. Als er meer geleverd dient te worden, bijvoorbeeld een brief schrijven door sociaal-juridische dienstverleners, dan dient men lid te worden.

Lidmaatschap kost € 22,50, bellen kost € 0,10 per minuut.

  • Bij de Mantelzorglijn kunt u terecht met uw vragen of voor een luisterend oor. 030-760 60 55. Elke werkdag bereikbaar tussen 9.00 en 16.00 uur.
  • Uw vragen kunt u mailen via mantelzorglijn@mezzo.nl.
  • U ontvangt één keer per jaar het magazine MantelzorgerSociaal
  • juridisch advies bij het schrijven van brieven of bezwaarschriften; de medewerkers van Mantelzorg.nl kunnen ook bemiddelen bijvoorbeeld tussen een mantelzorger en werkgever of zorgkantoor.
  • U kunt de sociaal-juridische dienstverleners van maandag tot en met donderdag bereiken tussen 9.30 en 13.00 uur via telefoon of mail.
  • Praktische informatie die u als mantelzorger wilt weten, bieden we u via de website, een magazine, een nieuwsbrief, speciale folders en bijeenkomsten.

Aanvraag procedure

Vragen over lidmaatschap kun je stellen via de ledenservice.