Personen alarmering

Uw eigen huis, een veilige plek. Zelf eten klaar maken, opruimen, een klusje doen. Of ergens koffie drinken, een boodschap doen, wandeling door het park. Zelfstandigheid en vrijheid is veel waard. Maar wat als u plotseling niet lekker wordt? Of er is een situatie waarin u zich niet veilig voelt. U heeft uw telefoon of mobiel niet altijd bij de hand. Dan geeft één druk op de knop van uw (mobiele) alarmering (hals- of polsalarm) de zekerheid dat er hulp komt. 24 uur per dag, 7 dagen per week. U heeft de zekerheid dat er altijd iemand komt als het nodig is.

 

Met personenalarmering staat u 7 dagen per week, dag en nacht in verbinding met de alarmcentrale. Zij zorgen ervoor dat iemand naar u toe komt. Dat kan één van uw contactpersonen zijn of een professionele hulpverlener.

Wat gebeurt er in geval nood?

In geval van een noodsituatie drukt u op de knop van uw hals-, pols- of mobiele zender. Er komt direct een spreek/luister verbinding tot stand met de alarmcentrale. De zorgcentralist weet wie er belt en heeft ook uw (medische) gegevens bij de hand. U kunt precies vertellen wat er aan de hand is. De ernst van uw situatie wordt ingeschat. Vervolgens wordt er gepaste hulp naar u toegestuurd.

Aanbieders van personenalarmering zijn onder andere:
- CSI personenalarmering, zie ook bijgevoegde folder
- Careyn personenalarmering
 

Er zijn verschillende soorten personenalarmering mogelijk. Zie voor het aanbod en bijbehorende prijzen de websites en bijgevoegde folder.

 


CSI personenalarmering

Toelatingsvoorwaarden

Medische indicatie of sociale alarmering.

Kosten en vergoeding

Er zijn verschillende soorten abonnementen af te sluiten, elk met hun eigen abonnementstarief. Zie de website/folder van Careyn en CSI voor hun tarieven.

Diverse zorgverzekeraars vergoeden (gedeeltelijk) abonnementskosten. Neem voor meer informatie contact op met uw zorgverzekeraar.

Er is een mogelijkheid om zelf extra sleutels aan te schaffen. Dat kan bij de fa. Gerritsen in Mijdrecht (Groot Mijdrechtstraat). Neem de sleutel en een kopie huurcontract mee. Kosten ca. €30,00.

Aanvraag procedure

CSI:
Aanmelden kan via de link op de tweede pagina in bijgevoegde folder, of via de website van CSI: https://csipersoonsalarmering.nl/

Careyn:
Voor het aanvragen van een alarmering neem contact op met de informatielijn. Via de website van Careyn is aanmelding ook mogelijk:
https://www.careynpersonenalarmering.nl/aanvragen/