Plusbus/Diligence

De PlusBus is er voor alle zelfstandig wonende ouderen en mindervaliden in Mijdrecht, Wilnis, Vinkeveen, Amstelhoek, Waverveen en De Hoef. Voor zelfstandig wonende ouderen in Abcoude en Baambrugge rijdt er de Diligence. De PlusBus en de Diligence hebben als doel het voorkomen en tegengaan van eenzaamheid. 

 

Deze bussen rijden door de inzet van vrijwilligers. Een chauffeur en een begeleider halen je thuis op voor activiteiten met een bus welke plaats biedt aan 7 personen. Zij kunnen je ook helpen in de winkels, met het dragen van de boodschappen of tijdens de activiteit. Er kunnen geen huisdieren mee.  Er dient met gepast geld betaald te worden aan de begeleider.  

De ophaaltijden staan vermeld in de nieuwsbrief. Zorg dat je op tijd klaar staat zodat onnodige vertraging kan worden voorkomen.

Periodiek nieuwsblad. 
De activiteiten die georganiseerd worden voor de Plusbus en Diligence worden gepubliceerd in ons periodieke nieuwsblad. De beide nieuwsbladen (voor Plusbus en Diligence) staan vermeld op de website van Tympaan-de Baat (https://www.tympaan-debaat.nl/plusbus-en-diligence/pagina/diligence), ze kunnen gratis worden opgehaald bij Tympaan-De Baat of één van de Servicepunten of worden gemaild naar uw e-mailadres. Per post toegestuurd krijgen kost € 20,- per jaar. 

 

Marianne White

0297-760260

 m.white@stdb.nl

Ga naar de website...

Toelatingsvoorwaarden

Doelgroep: ouderen (55+) en mindervaliden (ongeacht leeftijd) die weinig contacten hebben, slecht ter been zijn of zich onveilig voelen.

 

Kosten en vergoeding

Prijs van de uitstapjes is afhankelijk van bestemming. Deze staan vermeld in de nieuwsbrief. Er dient gepast betaald te worden aan de begeleider in de bus.

€ 5,- per Boodschappendienst, uit en thuis exclusief kop koffie/thee, te betalen in de bus.

Kortingskaart Boodschappenrit.
Voor vaste klanten is er een stempelkaart verkrijgbaar bij de begeleider van de Boodschappenbus. Na iedere boodschappenrit kan de kaart worden afgestempeld. Na de 9e rit is de kaart goed voor 1 gratis boodschappenrit.

 

Aanvraag procedure

Aanmelden voor activiteiten van de PlusBus of Diligence: Je kunt je op de startdag van inschrijving (zie de nieuwsbrief)  van 10:00-12:00 uur aanmelden bij het Klanten Contact Centrum via 0297-760 260 voor de activiteiten. Indien er meer aanmeldingen zijn dan zitplaatsen dan komt u op de wachtlijst. Als er een plek vrij komt dan krijgt u bericht. Aanmelden kan tot uiterlijk 12.00 uur van de voorafgaande werkdag.

Startdag voorbij? Dan aanmelden via tel. 0297-230280, of evt. via het Servicepunt deze belt dan naar 230280 of u stuurt een mail naar info@stdb.nl

Afmelden: Mocht je onverhoopt niet kunnen. Meld je dan tijdig af via 0297-230 280 zodat wij jouw plaats kunnen overdragen aan iemand anders. Reeds gemaakte kosten (bijv kaarten in voorverkoop) kunnen wij als nog in rekening brengen.