SIEN, voor mensen met een verstandelijke beperking

SIEN komt op voor de belangen van mensen met een verstandelijke beperking en hun directe omgeving. Sien helpt, adviseert en informeert bij belangrijke onderwerpen als geld, zorg en participatie. Samen met de leden en vrienden zet deze organisatie zich in voor een samenleving waar mensen met een verstandelijke beperking gewoon kunnen meedoen, net als ieder ander.

U kunt bij Sien terecht voor:

  • Actueel nieuws over de zorg
  • Brochures vol tips en nuttige informatie
  • Persoonlijk advies en begeleiding
  • Cursussen en trainingen
  • Contact met andere leden

Verdeeld over vijf regio’s zijn er in totaal 17 regionale commissies actief. Deze bestaan uit een team enthousiaste vrijwilligers die activiteiten organiseren in hun omgeving, zoals bijvoorbeeld een dagje uit of het verzorgen van catechisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Daarnaast komen zij op voor de belangen van mensen met een verstandelijke beperking in de regio.

Sien staat voor 'zien'. Sien ziet iedereen zoals hij of zij is. Wij zijn allemaal anders, maar voor Sien tellen we allemaal mee. Want uiteindelijk wil iedereen hetzelfde: gewoon zijn wie je bent en met respect behandeld worden. Sien helpt bij het omgaan met beperkingen en het benutten van kansen.

Sien is als oudervereniging ontstaan in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw. De grondslag voor de vereniging is (protestants) christelijk. De vereniging laat zich in haar denken en handelen inspireren door het christelijk geloof. Het lidmaatschap staat open voor alle gezindten.

Hoofdkantoor SIEN

030-2363738

 info@sien.nl

Ga naar de website...

Toelatingsvoorwaarden

Mensen met een verstandelijke beperking en hun familie/verzorgers kunnen met hun vragen bij deze organisatie terecht.

Van jong tot volwassenheid en de vragen die daar bij horen.

Kosten en vergoeding

Je kunt lid worden van Sien voor € 45,- per jaar. Dat is gewenst om antwoord te krijgen op de vragen. Veel informatie is te vinden via de website. Verschillende zorgverzekeraars vergoeden het lidmaatschap.

Je krijgt dan:

  • 3x per jaar het blad Sien Magazine
  • 10x per jaar de digitale nieuwsbrief
  • actuele brochures met praktische informatie
  • persoonlijke advies door een consulent van Sien bij situaties waarin u daaraan behoefte heeft.