Sta Sterk Training voor het jonge kind

De Sta Sterk Training voor het jonge kind is gericht op het vergroten van sociale en weerbare vaardigheden en het omgaan met emoties. Sociale vaardigheid en assertief gedrag wordt aangeleerd. De deelnemers ontwikkelen sociale en weerbare vaardigheden. Hierdoor kunnen zij leren opkomen voor zichzelf en omgaan met anderen op school en elders door middel van direct toepasbare handvatten.

 

Start training: februari 2024, donderdagochtend, locatie in Vinkeveen

Klik hier om terug te gaan naar het trainingen overzicht.

De Sta Sterk Training voor het jonge kind is gericht op het vergroten van sociale en weerbare vaardigheden en het omgaan met emoties. Sociale vaardigheid en assertief gedrag wordt aangeleerd. Zowel deelnemers met subassertief als assertief gedrag hebben baat bij de training. De deelnemers ontwikkelen sociale en weerbare vaardigheden. Hierdoor kunnen zij leren opkomen voor zichzelf en omgaan met anderen op school en elders door middel van direct toepasbare handvatten.

Voorbeelden van aandachtspunten kunnen zijn:

  • (durven) praten in de kring
  • antwoord geven op vragen van klasgenoten of de juf
  • iets aan de juf vertellen of vragen
  • luisteren naar anderen
  • voor zichzelf opkomen in de klas of tijdens het buitenspelen rustig blijven als iemand iets doet wat ze niet leuk vinden begrijpen hoe zij of anderen zich voelen
  • vragen of ze mee mogen spelen
  • samen spelen

De training bestaat uit een intake gesprek met kind en ouders, 10 bijeenkomsten van 90 minuten, twee bijeenkomsten voor ouders en leerkrachten, eindgesprek met ouders en kind en soms ook school. 

 

Algemene coördinatie wordt uitgevoerd door Astrid Millenaar.
Telefonisch bereikbaar: iedere week op maandag van 9.00 tot 10.00 uur telefonisch spreekuur voor vragen over de weerbaarheidstrainingen (m.u.v. schoolvakanties).  

U belt hiervoor met het nummer 06-40977903. Verzoeken om (terug)gebeld te worden op een ander tijdstip kunt u via het mailadres weerbaarheidstrainingendrv@protonmail.com doen.

 


2023 aanmeldformulier

Toelatingsvoorwaarden

De Sta Sterk Training is voor jonge kinderen, groep 2 en 3 van de basisschool.

Kosten en vergoeding

Er wordt een eigen bijdrage gerekend van € 50,-.

Aanvraag procedure

Het aanmeldformulier bevind zich rechtsboven.
Deze is downloadbaar en na invulling per mail verzenden naar weerbaarheidstrainingendrv@protonmail.com.

Let op: bij deelname aan de training wordt een handtekening van beide ouders gevraagd. Mocht dit een drempel opwerpen, neemt u dan vooral contact met ons op.

Training vol of al gestart? 
De weerbaarheidstrainingen hebben een doorlopende aanmelding. Is de training vol of al gestart? Dan plaatsen wij uw kind na aanmelding op een reservelijst / wachtlijst voor een volgende training.