Stichting Jongeren Actief

Stichting Jongeren Actief (SJA) maakt het voor kinderen en jongeren uit gezinnen met kleine inkomens mogelijk om deel te nemen aan leuke activiteiten. Kinderen en jongeren uit De Ronde Venen tot 18 jaar kunnen via SJA lid worden van een sportvereniging of deelnemen aan kunst- en cultuuractiviteiten. Aanmelden ieder (sport) seizoen opnieuw bij de Servicepunten.

Stichting Jongeren Actief is een zelfstandige stichting, gesubsidieerd door de gemeente en een aantal sponsors in het bedrijfsleven.
De stichting is in het leven geroepen om alle kinderen en jongeren van 0 tot 18 in De Ronde Venen de mogelijkheid te bieden deel te nemen aan sport of sociale activiteiten. De stichting vindt het hierbij van belang dat de kinderen dit in groepsverband doen. De stichting vergoedt zowel teamsporten als individuele sporten, maar ook culturele activiteiten tot een maximum bedrag van € 400,= per jaar. Kiest uw kind een duurdere sport, dan betaalt u zelf de contributie boven die 400 euro.

Jongeren met een verstandelijke beperking tot en met 23 jaar kunnen ook van deze regeling gebruik maken.

Zwemles Mijdrecht: kinderen van 0 tm 8 jaar: 
De zwemlessen van zwemvereniging ZDRV worden volledig vergoed. Bij Zwemvereniging De Ronde Venen starten zwemlessen vanaf 5 jaar, inschrijven kan al vanaf 4 jaar, kind wordt dan op een wachtlijst geplaatst. Naast de zwemles wordt er nog een andere sport vergoed tot max. € 400,00 per sportseizoen.
Kiest men voor zwemmen bij Optisport (dus eigen keuze ouders) worden de zwemlessen vergoed tot max. € 400,00 per kalenderjaar. Dit geldt voor zowel het zwemdiploma A en B. Daarnaast wordt er geen andere sport vergoed. 

Zwemles Mijdrecht: kinderen van 9 jaar en ouder: 
voor het A en B-diploma inschrijven bij Veenweidebad Optisport 0297-256589. Naast de zwemles wordt er nog een andere sport vergoed tot max. € 400,00 per sportseizoen.

Zwemles Abcoude: alleen voor kinderen die in Abcoude/Baambrugge wonen. Aanmelden bij sporthuis Abcoude

Andere sport of cultuuractiviteit:  De gekozen activiteit dient binnen de gemeente De Ronde Venen te zijn. De activiteit dient in groepsverband te zijn. Dus geen individuele les op de sportschool of individuele vioolles o.i.d.

Voetbal Hertha: Vrijwilligersbijdrage 50 euro wordt niet vergoed door sja
de club kan alleen functioneren en de contributie betaalbaarhouden als de ouders meehelpen met oa: bestuursdiensten, keuken- en bar diensten, toernooibegeleiding, schoonmaakdienst, scheidsrechter, oud-papier ophalen, leider, trainer, sponsorwerving, lid evenementencommissie etc.
In het geval dat je je niet inschrijft zullen we iemand anders vragen en vergoeden om jou taak uit te voeren. Helaas zijn we daarom genoodzaakt om per vrijwilligersbeurt die je niet uitvoert €25,- in rekening te brengen. Mocht je beide keren niet komen, dan kost dit dus €50,-. En mocht je je vrijwilligersdiensten op voorhand al willen afkopen, laat ons dat dan even per mail weten. inschrijven: stuur een mail naar: vrijwilligerscommissie@hertha.nl

 

Tennis: Bij TVM wordt het seizoen in 2 delen geknipt: van augustus tot eind maart: wintertennis, in de zomer zomertennis. Ouders krijgen ook 2 facturen. Wanneer in augustus SJA is aangevraagd hoeft voor het zomerseizoen niet opnieuw een aanvraag gedaan te worden, de factuur mag naar SJA gestuurd worden.

Servicepunt

0297-587600

 info@servicepuntderondevenen.nl

Ga naar de website...

Toelatingsvoorwaarden

Voor kinderen uit gezinnen waarvan het netto inkomen niet hoger is dan 130% van het bijstandsniveau. Maximaal netto gezinsinkomen.

 Bedragen per 01-07-202321 jaar tot pensioen   Met pensioen
Alleenstaande (ouder)€ 1.581,61 netto                             € 1.764,96 netto
Gehuwden of samenwonenden€ 2.259,43 netto                             € 2.396,69 netto

Gezinnen die tijdelijk in financiële problemen verkeren kunnen ook een aanvraag doen. Mocht uw gezamenlijk netto inkomen hoger zijn dan deze normbedragen, maar u denkt dat SJA toch helpend voor u kan zijn, neem dan contact met het Servicepunt op. Wellicht vinden we samen oplossingen.

Kosten en vergoeding

Zwemles ZDRV: A en B diploma: wordt geheel vergoedt door SJA en er mag nog een andere sport of activiteit bij gedaan worden. Hiervoor is de max vergoeding 400 euro per jaar.

Max vergoeding van 400 euro per jaar voor:
Stichting Jongeren Actief betaalt de contributie voor een sportclub of een andere activiteit, bijvoorbeeld scouting, tot een maximum van 400 euro. Ook wordt er een sport tenue beschikbaar gesteld.

Voetbal Hertha: Vrijwilligersbijdrage 50 euro wordt niet vergoed door sja

 

Aanvraag procedure

Voor elke sport/vereniging ieder sportjaar opnieuw aanmelden!

Hoe: Persoonlijk bij een van de Servicepunten met een aanvraagformulier. Bewijsstukken meenemen: ID bewijs aanvrager, het gezinsinkomen en banksaldo's. De medewerkers van het Servicepunt kunnen vragen beantwoorden en helpen met het invullen van het formulier en bepalen of u in aanmerking komt voor vergoeding.

Vervolg:
SJA neemt contact op met de gekozen sportclub en na bevestiging van inschrijving zal de aanvrager, indien er een sporttenue bij hoort, een brief van SJA ontvangen om een sporttenue af te halen. In deze brief staat hoe en waar men het sporttenue kan afhalen.

Elk seizoen moet de bijdrage opnieuw worden aangevraagd en vindt opnieuw een beoordeling plaats.