Gehandicaptenparkeerplaats

Als u een beperking hebt en in het bezit bent van een gehandicaptenparkeerkaart en voldoet aan de voorwaarden, dan kunt u een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken aanvragen voor uw woning. 

Heeft u een gehandicaptenparkeerplaats en koopt u een andere auto? Zorg dan dat u op tijd uw nieuwe kenteken doorgeeft aan de gemeente.

 

U kunt alleen een gehandicaptenparkeerplaats aanvragen als u in het bezit bent van een gehandicaptenparkeerkaart. zie de regeling.

Het aanvraagdocument voor een gehandicaptenparkeerplaats vind u online op de website van gemeente De Ronde Venen, en kan ook worden opgehaald bij het Servicepunt.

Ronald Schoots

0297-291616

 gemeente@derondevenen.nl

Ga naar de website...

Toelatingsvoorwaarden

U kunt een gehandicaptenparkeerplaats aanvragen als:

  • u in het bezit bent van een auto, brommobiel of gehandicaptenvoertuig;
  • u geen eigen parkeerplaats heeft op eigen terrein, zoals een oprit, carport of garage;
  • u medisch gekeurd bent en in het bezit van een gehandicapten parkeerkaart.

De gemeente kan alleen gehandicaptenparkeerplaatsen aanleggen op gemeentelijke gronden.

Kosten en vergoeding

Er zijn geen kosten aan verbonden..

Aanvraag procedure

Aanvraag voor een gehandicaptenparkeerplaats kunt u online doen via de website van de gemeente (inloggen met DigID):  https://gemeente.derondevenen.nl/Wonen_en_leven/Parkeren_verkeer_en_vervoer/Parkeren/Gehandicaptenparkeerplaats_aanvragen De gemeente beslist binnen 8 weken na ontvangst van uw aanvraag. Deze termijn mag de gemeente eenmaal verlengen.

Indien u hierbij hulp nodig heeft kunt u contact opnemen met het Servicepunt.

Contact
De gemeente gaat telefonisch contact opnemen met het telefoonnummer dat vermeld staat in de aanvraag. Moet er contact opgenomen worden via een contactpersoon: vermeld dan bij het telefoonnummer het nummerr en de naam van de contactpersoon en vermeld het telefoonnummer van de inwoner NIET.

 

14-12-2021 Inwoners van appartementengebouw De Kom aan het Mevrouw van Wieringenplein kunnen een verzoek indienen voor gehandicaptenparkeerplaats op kenteken bij Zonnehuisgroep Amstelland