Invalide vervoer

Als u in een rolstoel zit en geen eigen invalide vervoer heeft is het niet altijd makkelijk om ergens heen te gaan. Er zijn gelukkig een aantal mogelijkheden om tóch ergens met uw rolstoel te komen.

Zonnebloemauto. Via de Zonnebloem kan een volledig aangepaste auto gehuurd worden, voor een dagje familiebezoek, een vakantie of... Als er geen familielid of kennis is om deze te besturen, kan er een vrijwillige chauffeur van de Zonnebloem gevraagd worden. Kosten €45,- per dag. Meer info een aanvraagprocedure zie website van de Zonnebloem: https://www.zonnebloem.nl/doe-mee/eropuit/auto-huren

Regiotaxi Utrecht: vervoer met rolstoel is mogelijk met Regiotaxi Utrecht als u hiervoor een WMO-beschikking heeft van de gemeente. Zie ook: https://www.servicepuntderondevenen.nl/regeling/regiotaxi-utrecht-2020-2023

Er zijn wellicht in uw regio ook autoverhuurbedrijven die een rolstoelauto of rolstoelbus in hun verhuurassortiment hebben. Zoek hier naar op internet, eventueel kunt u een volgende zoekterm gebruiken: rolstoel auto huren, rolstoelbus huren, invalide vervoer huren.

Zorgverzekering: als er vervoer nodig is terwijl u nog in medische behandeling bent, dan kan het zijn dat de zorgverzekering (aangepast)vervoer vergoedt. Neem hiervoor contact op met uw zorgverzekering.