Regiotaxi Utrecht 2020-2023

Regiotaxi is een vorm van openbaar vervoer die u van uw voordeur tot de voordeur van uw bestemming brengt. De reis mag niet langer zijn dan 25 kilometer en de reis moet beginnen of eindigen in De Ronde Venen (of een andere gemeente) binnen het verzorgingsgebied van Regiotaxi Utrecht. 
Iedereen die, eventueel onder begeleiding, zelfstandig kan reizen mag gebruik maken van de Regiotaxi. 


 

Verschillende bestemmingen die buiten het reisgebied van de regiotaxi vallen zijn aangewezen als puntbestemming, Dit zijn veelal ziekenhuizen. Met een WMO-pas kunt u wel naar deze plekken reizen.

Dit zijn de puntbestemmingen:

  • Antonius Ziekenhuis Leidsche Rijn (Soestwetering 1, Utrecht)
  • Antonius Ziekenhuis (Koekoekslaan 1, Nieuwegein)
  • Tergooi Ziekenhuis, locatie Blaricum (Rijksstraatweg 1, Blaricum)
  • Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (Oosterpark 9, Amsterdam)
  • Verpleeghuis Careyn (Laan van Chartroise 62-64-66 Utrecht)
  • Revalidatiecentrum De Hoogstraat (Rembrandtkade 10, Utrecht)

Regiotaxi Utrecht kan een kwartier vroeger of later voor komen rijden dan het afgesproken tijdstip. Ritten kunnen worden gecombineerd. Houd daarom rekening met enige omrijtijd (maximaal 30 minuten).

 

Begeleiding Er kan geen gratis begeleider meegenomen worden, behalve als door de gemeente de indicatie medische begeleider (verplicht) aangevinkt wordt. 

Dit betekent dat reizigers dan altijd een begeleider mee moeten nemen, in alle gevallen kan er iemand meereizen tegen hetzelfde tarief als de pashouder. ( sociale begeleider)

Een OV-begeleiderskaart is voor wmo-pashouders niet geldig, deze is alleen geldig voor OV-reizigers.

Hulpmiddelen Opvouwbare rolstoel en rollator mag (gratis) mee in de regiotaxi als dit vermeld wordt bij de ritreservering. 

Reizen met een scootmobiel of niet-opvouwbare rolstoel kan alleen als hiervoor een beschikking vanuit de WMO is afgegeven door de gemeente.

Corona maatregelen: Per 1-12-2020 geldt een mondkapjesplicht in de RegioTaxi. Faceshields en plastic mondkapjes worden niet geaccepteerd voor gecombineerd vervoer. Vrijstelling hiervoor kan alleen aangevraagd worden met een medische verklaring van een (huis)arts en zal individeel vervoer geregeld worden. Dit is alleen zo lang de  mondkapjesverplichting er is. 

088 - 00 25 444

Ga naar de website...


2021 vervoersmogelijkheden in Gem De Ronde Venen

Toelatingsvoorwaarden

Iedereen kan en mag gebruik maken van de regiotaxi. Kinderen tot 12 jaar moeten wel begeleid worden door een persoon ouder dan 12. 
Om gebruik te maken van de regiotaxi tegen WMO-tarief moet u geen andere reismogelijkheid hebben. 

Kosten en vergoeding

Klik hier voor de tarieven voor reizen met de regiotaxi.

Reizen met reisgenoot:
Als u een WMO-pas heeft dan mag u één persoon meenemen tegen WMO-tarief, bijvoorbeeld een partner, vriend of een (klein)kind. Dit is een sociaal begeleider. Andere passagiers die meereizen worden gezien als OV-reiziger en betalen het voor hen geldende OV-tarief.
Kinderen tot 4 jaar reizen gratis, onder begeleiding van een volwassene met een maximum van twee kinderen per volwassene.

Betalen kan contant of met pin bij de chauffeur van de Regiotaxi. 
Reizigers met een WMO-pas kunnen ook betalen met automatische incasso. Dit geldt niet voor reizen met OV-tarief. Voor het aanvragen van automatische incasso: klik hier 

Aanvraag procedure

Voor het aanvragen van een rit met de Regiotaxi OV-tarief neemt u contact op met Regiotaxi Utrecht:  088-0025400

Wanneer u denkt in aanmerking te komen voor een regiotaxipas met lagere WMO-tarief, neem dan contact op het met Servicepunt. Wij bespreken met u de verschillende vervoersmogelijkheden en kunnen bij de gemeente een aanvraag doen. 
De gemeente moet binnen 7 dagen na ontvangst van een melding een ontvangstbevestiging sturen. Daarna heeft de gemeente 6 weken de tijd om onderzoek te doen en te komen tot een aanvraag. Hierna heeft de gemeente nog 2 weken tijd om te komen tot een beschikking. 

Per 1-12-2020 geld mondkapjesverplichting. Als inwoner geen mondkapje kan dragen: kopie van medische verklaring (huis)arts maken en deze met het verzoek om de CVV indicatie om te zetten naar individueel vervoer ivm onmogelijkheid dragen mondkapje doormailen naar wmo@derondevenen.nl . Dit recht op individueel vervoer vervalt zodra er geen mondkapjesplicht meer is. Gemeente houdt een lijstje bij met mensen die deze indicatie krijgen. Na de mondkapjesverplichting kan deze indicatie weer terug gezet worden op de oude indicatie.

Automaatje is geen alternatief voor deze inwoners: ook hier geld de verplichting een mondkapje te dragen.