Regiotaxi Utrecht 2020-2023

Regiotaxi is een vorm van openbaar vervoer die u van uw voordeur tot de voordeur van uw bestemming brengt. De reis mag niet langer zijn dan 25 kilometer en de reis moet beginnen of eindigen in De Ronde Venen (of een andere gemeente) binnen het verzorgingsgebied van Regiotaxi Utrecht. 
Iedereen die, eventueel onder begeleiding, zelfstandig kan reizen mag gebruik maken van de Regiotaxi. 
 

Verschillende bestemmingen die buiten het reisgebied van de regiotaxi vallen zijn aangewezen als puntbestemming, Dit zijn veelal ziekenhuizen. Met een WMO-pas kunt u wel naar deze plekken reizen.

Dit zijn de puntbestemmingen:

  • Antonius Ziekenhuis Leidsche Rijn (Soestwetering 1, Utrecht)
  • Antonius Ziekenhuis (Koekoekslaan 1, Nieuwegein)
  • Tergooi Ziekenhuis, locatie Blaricum (Rijksstraatweg 1, Blaricum)
  • Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (Oosterpark 9, Amsterdam)
  • Verpleeghuis Careyn (Laan van Chartroise 62-64-66 Utrecht)
  • Revalidatiecentrum De Hoogstraat (Rembrandtkade 10, Utrecht)

Regiotaxi Utrecht kan een kwartier vroeger of later voor komen rijden dan het afgesproken tijdstip. Ritten kunnen worden gecombineerd. Houd daarom rekening met enige omrijtijd (maximaal 30 minuten).

088 - 00 25 444

Ga naar de website...

Toelatingsvoorwaarden

Iedereen kan en mag gebruik maken van de regiotaxi. Kinderen tot 12 jaar moeten wel begeleid worden door een persoon ouder dan 12. 
Om gebruik te maken van de regiotaxi tegen WMO-tarief moet u geen andere reismogelijkheid hebben. 

Kosten en vergoeding

Klik hier voor de tarieven voor reizen met de regiotaxi.

Reizen met reisgenoot:
Als u een WMO-pas heeft dan mag u één persoon meenemen tegen WMO-tarief, bijvoorbeeld een partner, vriend of een (klein)kind. Dit is een sociaal begeleider. Andere passagiers die meereizen worden gezien als OV-reiziger en betalen het voor hen geldende OV-tarief.
Kinderen tot 4 jaar reizen gratis, onder begeleiding van een volwassene met een maximum van twee kinderen per volwassene.

Betalen kan contact of met pin bij de chauffeur van de Regiotaxi. 
Reizigers met een WMO-pas kunnen ook betalen met automatische incasso. Voor het aanvragen van automatische incasso: klik hier

Aanvraag procedure

Voor het aanvragen van een rit met de Regiotaxi OV-tarief neemt u contact op met Regiotaxi Utrecht:  088-0025400

Wanneer u denkt in aanmerking te komen voor een regiotaxipas met lagere WMO-tarief, neem dan contact op het met Servicepunt. Wij bespreken met u de verschillende vervoersmogelijkheden en kunnen bij de gemeente een aanvraag doen. 
De gemeente moet binnen 7 dagen na ontvangst van een melding een ontvangstbevestiging sturen. Daarna heeft de gemeente 6 weken de tijd om onderzoek te doen en te komen tot een aanvraag. Hierna heeft de gemeente nog 2 weken tijd om te komen tot een beschikking.