Zonnehuisgroep Amstelland

Zonnehuisgroep Amstelland biedt alle vormen van ouderenzorg  in de gemeenten Amstelveen, Amsterdam-Buitenveldert, De Ronde Venen en Ouderkerk aan de Amstel:

- Somatische en (intensieve) dementiezorg met verblijf in de zorgcentra;
- Dagbesteding voor thuiswonende ouderen;
- Activiteitenbegeleiding;
- Begeleiding en zorg bij mensen thuis;
- Revalidatie en kortdurende ELV (Eerste Lijns Verblijf) opname zowel hoog complex als laag    complex; 
- Welzijns- en zorgarrangementen;
- Recreatieve activiteiten;
- Maaltijdvoorziening in de zorgcentra;
- Deskundige voorlichting, informatie en advies via het Klantcentrum.

Het Klantcentrum is te bereiken op telefoonummer 0900 0401441 (ma t/m vr 8.30 – 17.00 uur) of e- mail info@zhga.nl. Op het Klantcentrum zijn negen klantadviseurs die de cliënten rechtstreeks kunnen benaderen voor telefonische vragen over thuiszorg of intramurale zorg, revalidatie, kortdurende ELV opname en wachtlijst beheer. Tevens kunt u met hen een afspraak maken voor een rondleiding op één van de locaties. 

Zonnehuisgroep Amstelland heeft de volgende locaties:

Zonnehuis Majella (voorheen Verzorgingshuis Gerardus Majella) in Mijdrecht:
In Zonnehuis Majella wonen ouderen met dementie in woongroepen. Dit heet 'kleinschalig wonen'. Zeven of acht bewoners delen een woning met een huiskamer, keuken en balkon. Iedere bewoner heeft een eigen ruime kamer met een douche en wc. 
 

Zonnehuis Majella is met slechts zes woningen een klein en vriendelijk verpleeghuis.
Op de begane grond is het sfeervolle Grand Café waar men iets kan eten en drinken en activiteiten zijn. Zonnehuis Majella heeft een beschutte tuin met verschillende zithoekjes en ligt midden in het dorpscentrum. 


Ontmoetingscentrum Zonnehuis Majella biedt dagbesteding en andere ondersteuning voor ouderen met dementie en mantelzorgers in De Ronde Venen.
 

Naast Zonnehuis Majella is er een complex met zorgappartementen. Bewoners van deze appartementen kunnen gebruik maken van extra services in Zonnehuis Majella en bijvoorbeeld van de wijkverpleging. Ze maken echter geen onderdeel uit van de organisatie. 

Zorgcentrum Zuiderhof in Vinkeveen
Zuiderhof biedt verblijf voor cliënten met een somatische zorgvraag. Cliënten hebben de beschikking over een eigen appartement van ca 45 m² met badkamer en kitchenetteTevens is kortdurend verblijf mogelijk met een ELV laag complex, bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname. Buurtbewoners zijn van harte welkom voor een warme maaltijd tussen de middag voor € 6,50.

Zonnehuis Amstelveen in Amstelveen 
Gebouw Amalia biedt tijdelijk verblijf voor revalidatie en ELV hoog complex. Tevens is er een palliatieve afdeling.


Gebouw Juliana biedt verblijf in Kleinschalig afdelingswonen met huiskamers voor cliënten met dementie en een ZZP 5. (Zorg ZwaartePakket)


Gebouw Beatrix biedt verblijf in Kleinschalig afdelingswonen met huiskamers voor somatische cliënten met een ZZP 6 of een ZZP 8 of ELV hoog complex.

Zonnehuis Westwijk in Amstelveen
Kleinschalig wonen, voor woongroepen van 6 of 7 personen. De locatie heeft open en gesloten woongroepen.

Zonnehof Bovenkerk in Amstelveen
Kleinschalig wonen voor cliënten met dementie en een ZZP 5. Gesloten woongroepen van 6 personen.

De Luwte in Amstelveen
De Luwte biedt dagbesteding voor thuiswonende cliënten, Kleinschalig wonen voor cliënten met dementie en een ZZP 5. Gesloten woongroepen van 6 personen. Tevens heeft de Luwte 60 appartementen van 50 m² voor cliënten met een somatische zorgvraag en een ZZP 6 of ZZP 8.

Woonzorgcentrum Theresia in Ouderkerk a/d Amstel
Zonnehuis Theresia Kleinschalig biedt wonen voor cliënten met dementie en een ZZP 5. De woongroepen zijn open en gesloten. Tevens worden er 62 zorgappartementen gerealiseerd voor somatische cliënten boven de huurgrens.

Woonzorgcentrum Menno Simonszhuis in Amsterdam 
Het Menno Simonszhuis biedt dagbesteding en kleinschalig afdelingswonen met huiskamers voor cliënten met dementie en een ZZP 5. De afdelingen zijn gesloten.

 

0900-0401441

 info@zhga.nl

Ga naar de website...

Toelatingsvoorwaarden

Voor toelating moet u een indicatie hebben voor WLZ (Wet Langdurige Zorg),  GRZ (Geriatrische Revalidatie Zorg) of Eerste Lijns Verblijf (ELV) hoog of laag complex voor kortdurende opname. Deze indicaties worden afgegeven door het CAK. Meer informatie kunt u vinden op www.hetcak.nl  

Kosten en vergoeding

www.hetcak.nl