Op deze pagina vindt u mogelijkheden voor acute hulp. Wilt u weten wat u het beste kunt doen in uw situatie?
Door verschillende omstandigheden kunt u (soms plotseling) geen dak meer boven uw hoofd hebben. Bent u alleenstaand en net dakloos geworden? Dan kunt u terecht bij Herstart. Hier kunt u maximaal 14 dagen terecht voordat u doorstroomt naar een andere opvanglocatie. Bent u met uw gezin dakloos geworden? Dan kunt u bellen met Stadsteam Herstel.
De Tussenvoorziening biedt verschillende vormen van opvang:
Zie voor meer informatie met betrekking tot kosten, reservering van een slaapplek en voorwaarden op bovenstaande websites.
Veilig Thuis is het advies- en meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling
Veilig Thuis is er voor iedereen die hulp nodig heeft omdat het thuis niet veilig is: kinderen, volwassenen, ouderen, slachtoffers, plegers, familie, buren en andere omstanders. Zij kunnen terecht bij Veilig Thuis voor advies en ondersteuning. Veilig Thuis zet zich in voor een plek die geborgen en vertrouwd moet zijn maar dat nu even niet is. Samen met de cliënt en het gezin werkt Veilig Thuis aan een veilige omgeving door onveilige situaties te doorbreken en mensen in beweging te zetten. Medewerkers van Veilig Thuis kunnen doorverwijzen en toeleiden naar de juiste hulp.
Voor noodgevallen kan 24 uur per dag contact worden opgenomen met de Crisislijn 0800-2000
Anoniem chatten met Veilig Thuis: maandag t/m vrijdag van 9-17u op veiligthuisutrecht.nl en veiligthuis.nl.
Wanneer je ergens anoniem over wilt praten, luisteren wij. We denken met je mee, staan even naast je. Met tijd en aandacht voor jouw verhaal. Dag en nacht zijn wij bereikbaar voor een gesprek van mens tot mens.
Het kan gaan om droevige als om blije verhalen. Angsten, depressies, geldzorgen, seksualiteit. Maar ook als iemand wil vertellen dat hij/zij opa of oma is geworden. Gewoon op een moment je verhaal kwijt willen en daar ruimte voor vinden bij Sensoor.
Tijd en aandacht is een schaars en kostbaar goed. Sensoor heeft daarom een unieke plaats in de samenleving. Het hele jaar door, dag en nacht, biedt Sensoor een luisterend oor via telefoon, chat en e-mail. Dit is mogelijk dankzij de inzet van de vele vrijwilligers, zij luisteren met tijd en echte aandacht naar ieder verhaal.
Mailen: Als je liever schrijft dan kun je via de e-hulppagina contact maken. Er is dan geen persoonlijk mailadres nodig.
Chatten: klik hier
Wij zijn online:
alle ochtenden: van 09.30 tot 12.30 uur.
alle middagen: van 14.00 tot 17.00 uur.
alle avonden: van 19.30 tot 22.30 uur.
Chatgesprekken worden aangenomen tot een kwartier vóór de sluitingstijd.
Huisartsen, huisartsenpost en 112 voor medische hulp
Bel 112 voor levensbedreigende situaties
Voor spoedzorg buiten kantoortijden kunt u bij de huisartsenpost terecht.
LEVENSBEDREIGEND
OVERIGE GEVALLEN
Bel 112 voor levensbedreigende situaties
LEVENSBEDREIGEND:
OVERIGE GEVALLEN:
Huisartsen, huisartsenpost en 112 voor psychische nood
Bel 112 voor levensbedreigende situaties
Voor spoedzorg buiten kantoortijden kunt u bij de huisartsenpost terecht.
LEVENSBEDREIGEND
OVERIGE GEVALLEN
Voor kinderen die hun hart willen luchten
De kindertelefoon is er voor alle kinderen en jongeren van 8-18 jaar die in vertrouwen willen praten. Bel, chatten of laat een bericht achter op de website. Speciaal getrainde Kindertelefoon-medewerkers zullen de telefoon, chat of berichten beantwoorden. Zij luisteren naar je.
Bel met de kindertelefoon: 0800-0432 (gratis), dagelijks van 11.00 tot 21.00 uur
Onze medewerkers zijn u graag van dienst.
Wij zijn bereikbaar op
maandag t/m donderdag van 09:00 – 16:00 uur en
vrijdag van 09:00 – 13:00 uur.